Idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, Pápa városának támogatásával május 27. és 29. között immár 20. alkalommal rendezik meg az Észak-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállítását és vásárát a pápai sportcsarnokban, valamint a körülötte lévő területeken. A szakmai programok közül is kiemelkedik a Portfolio és az agrárszektor.hu közös tematikus konferenciája, a Nyugat-Magyarországi Agrárfórum. A május 27-i rendezvényen térségbeli vállalatvezetők, gazdálkodók, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői vitatják meg a hazai agrárium legfontosabb aktualitásait, illetve tekintik át a nyugat-magyarországi agrárvállalkozások és -gazdálkodók lehetőségeit és kihívásait.

traktor

A konferencián kiemelt figyelmet kapnak a Vidékfejlesztési Program keretében megnyíló pályázati források, valamint az ezekhez kapcsolódó finanszírozási és üzleti lehetőségek. A régió mezőgazdaságát és feldolgozóiparát hangsúlyosan érintő témák megtárgyalására külön szekciót szerveznek, amelyben teret kapnak az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségei, illetve a hazai állattenyésztés és húsipar legfontosabb ügyei.

Az expón pedig a mezőgazdasági és az élelmiszeripari kiállítók mellett számos programmal várják a közönséget. Lesz újdonságokat felvonultató agrárgép show, új szántóföldi eszközök, drónok és oldtimer gépek bemutatója, valamint állatkiállítás is. A termelői sátorban minőségi helyi élelmiszer-termékek közül válogathatnak a látogatók. A rendezvény ideje alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján falugazdászok és szakmai referensek állnak a kamarai tagok és valamennyi érdeklődő látogató rendelkezésére.

logó