Száz éve néhány francia gazda az „egységben az erő” elve alapján összefogott, és közösen kezdtek gazdálkodni. Először csak vették és eladták, majd nemesíteni is kezdték a vetőmagokat. Így született az RAGT. A cég hazai leányvállalatát, a RAGT Vetőmag Kft.-t 2006-ban alapították, és 2007-től már elindították a Termelői Versenyt.

Kezdetben csupán az volt a cél, hogy az új hibrideket bemutassák a termelőknek, ma már azonban sokkal szélesebb portfólióból válogathatnak a verseny részvevői.

A centenárium alkalmából új feltételekkel hirdette meg a RAGT Vetőmag Kft. a 2018-as Termelői Versenyt a magyar gazdák számára. A díjakat az AGROmashEXPO-n adták át. A megmérettetésre 101 termelő nevezett összesen 3049 hektárral. A legnagyobb terület 96, a legkisebb 14 hektár volt.

A Dél-Alföld régió győztese, Gál Zoltán 13,28 tonna/hektár terméseredménnyel büszkélkedhet. A Mexini fajta kiválóságát jól mutatja, hogy minden évjáratban kiemelkedő termésszintet hoz, jó a vízleadó-képessége, kiváló aszálytűrő, határozott ellenállóságot mutat a csőbetegségekkel szemben, és minden termőhelyre ajánlott.

Közel ugyanilyen eredményt, 13,18 tonna/ hektárt produkált a Mexinivel Ötvös Tibor, aki Közép-Magyarország régióban végzett az első helyen.

Pintér Lajos, az Észak-Dunántúl és Kopcsa Antal, az Észak-Alföld régió győztesei is Mexinivel dolgoztak, és 14,76, illetve 11,94 tonna/hektár termésátlagot értek el.

A hasonlóan ígéretes jellemzőkkel bíró Cadixxio Duo hibriddel ért el ennél is magasabb, 14,52 tonna/hektáros terméseredményt a Dél-Dunántúl régió győztese, Jakab János.

A nyertesek jutalomként megkapják az előző évi vetőmag teljes mennyiségét.

A versenyen bárki részt vehet, egyetlen kikötés van csupán: RAGT vetőmagot kell vásárolni! Aki eddig nem indult ezen a különleges megmérettetésen, idén még pótolhatja. A megmérettetés a századik év jegyében zajlik, így akár 100 ha vetőmagját is visszanyerhetik a sikeres termelők, és a következő eredményhirdetésen 5 helyett 10 nyertest hirdetnek majd, ugyanis az RAGT segíteni szeretné azokat a termelőket, akik nem tudnak rekorderedményt elérni amiatt, hogy például gyengébb földeken gazdálkodnak.

Ezért új kategóriát hirdetnek a föld AK értéke szerint megosztva. A választóvonal 15 AK. Nyertes lehet az is, akinek a régióban a 15 AK alatti földjén lesz a legmagasabb a termés, de nyerhet az is, aki a 15 AK feletti kategóriában indul.