Csökkentik a személyes ügyféltalálkozások számát, ezzel is megóvva munkavállalói és a mintegy 400 ezer kamarai tag egészségét. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2020. március 16-tól a mintegy 600 fős, országos falugazdász-hálózatánál rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be.

A falugazdászok csak meghatározott, kijelölt irodákban lesznek jelen, és – a megszokottal ellentétben – nem látogatnak ki az ügyfelekhez. A pontos irodalista és a nyitvatartás a www.nak.hu oldalon érhető majd el; de a Kamara kéri tagjait, hogy személyesen csakis kiemelten indokolt esetben keressék fel az irodákat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csökkenti az ügyfelekkel való személyes találkozásokat a koronavírus-járvány ideje alatt–fotó: Pixabay

A falugazdászok telefonon és e-mailben – az ugyfelszolgalat@nak.hu címen – a tagok rendelkezésére állnak, az ügyfélszolgálat pedig ingyenesen hívható, a +36 80 900 365-ös zöldszámon. Emellett a NAK vezetősége a fővárosi és a megyei igazgatóságokon dolgozó munkavállalók számára otthoni munkavégzést rendel el. A munkavállalók az otthoni munkavégzés során is a megszokott magas szakmai színvonalon tudják segíteni a kamarai tagokat.

A Kamara kiemelten szem előtt tartja azt, hogy – amennyiben csökken a vírusveszély – a gazdálkodóknak fontos és a személyes ügyintézést gyakran igénylő egységeskérelem-beadási időszak április 6-i kezdetekor a falugazdászok és az irodai munkatársak zökkenőmentesen és egészségesen tudják a támogatásigénylésben segíteni az érintett, százezernél több kamarai tagot.

Az intézkedések – a vírushelyzet függvényében – április 6-ig, az egységeskérelem-beadási időszak kezdetéig tartanak.