Az úgynevezett PAV (Personal Air Vehicle) személyi légi jármű – amelyet „repülő autónak” is neveznek – lényege, hogy az utasok a kapcsolódó applikáción keresztül irányíthatják azt. Így az emberek dolga kis túlzással csak annyi, hogy beszálljanak a járműbe, és az már el is repíti őket a városon belüli célállomáshoz. Így könnyedén elkerülhetők a „hagyományos” forgalmi torlódások, és kevesebb lehetne a közúti baleset.

repülő autó

A légi járműveket applikáción keresztül lehetne irányítani.

Ugyanakkor a gyakorlati megvalósítás útjában még számos akadály áll. Valószínűleg egy olyan település sincs jelenleg a világon, amely készen állna az ilyen típusú, alsóbb légrétegekben „cirkáló” repülők fogadására.

A Hyundai egyébként nemcsak a repülő autó koncepcióját prezentálja majd a CES-en, hanem az általuk javasolt ökoszisztémát is. Ennek része az úgynevezett „Hub” is. A vállalat elképzelése szerint egy, az egész várost átfogó struktúra kerül majd kialakításra, amely egyfajta közösségi térként is funkcionál. Mindez leginkább valamiféle futurisztikus, belvárosi repülőtérhez hasonlítható.

A vállalat továbbá bemutatja majd az általa „meghatározott célra készült járműnek” nevezett fejlesztését is, ami különféle önvezető funkciókat és számos testreszabási lehetőséget foglal magában.