Íme, a legnagyobb vontatott permetezőgép a John Deere-től
Már leleplezték az eddigi legnagyobb és legújabb vontatott permetezőgépet a John Deere kínálatában, az R975i típust, amely jövő évtől kerül piaci bevezetésre az R900i széria negyedik tagjaként. Tartálya 7500 literes, amely az eddigi 4400; 5200 és 6200 literes kivitelekhez társul.

A John Deere először kínál az M900(i) és R900i típusoknál opcióként 25 centiméteres szórófejkiosztást

Bármennyi bérmunkát vállalunk, időben végzünk a Tempo vetőgéppel! – Videó (PR-cikk)
A Törő Agro Kft. négyszemélyes mezőgazdasági vállalkozásból nőtte ki magát – és a mai napig a családtagok látják el a feladatok javát. Mindenki imádja a szakterületét, és megbecsülik egymás munkáját. Sikerükhöz hozzájárult a Väderstad Tempo vetőgép is, amellyel nemcsak a saját területeiket vetik el, de bérmunkára is jut idő és energia.

vetőgép

A Tempo vetőgépcsalád széles választékának köszönhetően 6-tól 24 soros változatig, függesztett, vagy vontatott kivitelben – fotó: Vaderstad Kft.

Új, magyar fejlesztésű univerzális robot segíti a munkát a földeken (PR-cikk)
A Hári Tech Kft. bemutatta legújabb, magyar fejlesztésű, univerzális, önvezető robotját, ami formatervezésben, méretezésben és felhasználási területben eltér az eddigi modelljeitől.

robot

Megvásárolható, de akár bérelhető is – fotó: Hári Tech Kft.

"Birodalmi" lépegető robot a kukoricában – Videó
Ismert probléma, hogy a már megindult kukoricaföldeken a belvíz vagy kisebb-nagyobb tócsák miatt vagy a szárazságból adódóan kipusztulnak a növények. Jó lenne újravetni, de traktorral néhány négyzetmétert nem gazdaságos pótolni. Valószínű, hogy még több kárt okoznánk, mint hasznot. Lehet, hogy hamarosan érkezik erre is megoldás?

Prosperót, a robotrákot, egyelőre a kukorica felülvetésében tesztelik – fotó: Robotic Farmer

Precíziós műtrágya-kijuttató rendszerek – STARTEC ECOFERT (PR-cikk)
A precíziós gazdálkodás és az erre épülő berendezések hazánkban is egyre elterjedtebbek. Idén az ez irányú fejlesztésre felvehető állami támogatás is előre mozdítja a megnövekedett érdeklődést ezen a területen.

Hatalmas alkatrészválaszték, újabb és újabb gépmárkák – 29 éves a Habi (PR-cikk)
A HABI Kft. közel 30 éve a gazdák megbízható partnere. Ebből az alkalomból megújult a mezőgazdasági gépalkatrészeket kínáló cég üzleteinek és webshopjának arculata is. Új megjelenés, új vásárlói élmény, 30 év tapasztalatával és hagyományos értékeinek megőrzésével. Már mobilon is elérhető webáruház, felhasználóbarát keresővel. A cég ügyvezetőjével, Harkai Dáviddal készült interjúnkban a HABI Kft. hátterébe és a közelmúlt változásaiba nyújtunk betekintést.

Középkategóriás kombájn a CLAAS-tól: TRION minden kihíváshoz
A TRION-sorozat 20 új modelljével a CLAAS folytatja – a betakarítógépek piacán - 2019-ben elkezdett modellfrissítését, így a vállalat alig két éven belül megújítja teljes kombájnpalettáját.

kombájn

Az új TRION mérföldkövet jelent a CLAAS kombájnok közt – fotó: CLAAS

A gazdák már használni akarják a drónokat! – Videó (PR-cikk)
Az ABZ Drone Kft. beengedett minket a legkorszerűbb kijuttató és térképező drónok közé, és megtudtuk, hogy milyen nagy lépést tettek a magyar mezőgazdászok a dróntechnológia irányába.

drón

Gyakorlati bemutatóra felkészülve! – fotó: ABZ Drone

Levegőmentes kerekek – fiókban marad vagy ez lesz a jövő megoldása? Videó!
Több neves gumiabroncsgyártó cég évek óta folytat kísérleteket az úgynevezett levegőmentes kerekekkel, ahol az abroncsfal és az abroncsban lévő levegő adta kedvező futási tulajdonságokat speciális, rugalmas és gyakran bonyolult kerékszerkezettel kívánják helyettesíteni.

abroncs

Már a hazai kínálatban is elérhető

Tervezz okosan a vetőgépeddel! Nem csak pénzkérdés a gépbeszerzés?! (PR-cikk)
Meghökkentő változásokat tapasztalnak a gazdálkodók a precíziós pályázattal kapcsolatosan – a lehetőségekről és egyféle szemléletmódváltásról a Precision Planting szakemberével beszélgettünk.

gép

Márkafüggetlen sorzáró egység munka után – fotó: Gyártói felvétel

Ezt minden traktorosnak tudnia kell! Egy videóban a közlekedés legfontosabb szabályai
Tudod, hogy milyen járműszerelvényt milyen jogosítvánnyal lehet vezetni? Milyen gyorsan lehet menni? Mikor, milyen jelzéseket kell használni?