A MEGOSZ márciusi közgyűlését Lőrincz László a szövetség elnöke nyitotta meg, majd az előadók beszámoltak a közelmúlt főbb eredményeiről és a jövőbeli tervekről.

A MEGOSZ taglétszáma 2018-ban 44-re bővült, amelyet kiegészít a 23 pártoló tag. A szövetség tevékenysége sokrétű, a szakmai rendezvények, értekezletek szervezése mellett a kormányzati szervekkel is együttműködnek és részt vesznek szakmai anyagok kidolgozásában. A MEGOSZ tervei, koncepciói alapján a mezőgépgyártók részesei lettek az Irinyi Tervnek, jelentős támogatásokról kormányhatározat született a tavalyi évben (1163/2017. (III. 31.). Ennek végrahajtásában a szövetség aktívan részt vesz.

Emellett az idén megjelent az MFB Nemzeti Gépfinanszírozási Program Mezőgazdasági Gépgyártó- és Forgalmazó Finanszírozási Hitelprogram is. Jelenleg pedig a hazai traktorgyártás ügyében folytat tárgyalásokat a szervezet.

MEGFOSZ

fotó: MEGOSZ

A közgyűlésen beszámoltak a MEGOSZ által szervezett rendezvényekről és sikeres rendezvényrészvételekről is. A szövetség szakmai konferenciát szervezett a járművekre vonatkozó jogszabályok alkalmazásáról, amelyről kiadvány is készült. Reprezentatív előadókkal az AGROmashEXPO minden napján szakmai bemutatót rendeztek a Fórum Színpadon. Sikeres szántóföldi bemutatón vettek részt Mezőfalván, az I. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshown, emellett jelen voltak az MNKH ZRT támogatásával a nyitrai Agrosalon kiállításon. A szövetség részt vett a hannoveri Agritechnicán is, ahol sikerült kapcsolatot építeniük a német (VDMA), az indiai és az európai mezőgépész szövetségekkel.

MEGOSZ

fotó: MEGOSZ

A MEGOSZ több hazai és külföldi szervezettel is szorosabbá tette együttműködését: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és az Agrárinformatikai Klaszterral együttműködési megállapodást kötött, a VDMA-val (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) partnerségi nyilatkozatot írt alá, a CEMA-val (European Agricultural Machinery) pedig tárgyalások folynak.

A szövetség a hatékonyabb kommunikáció érdekében megújította honlapját (www.megosz.eu), emellett további informatikai fejlesztések vannak folyamatban: intelligens gépadatbázis, új kommunikációs felület kialakítása tartozik a tervek közé.

MEGOSZ