A rendezvényről idén sem hiányozhattak a hazai gépgyártók és gépforgalmazók legjobbjai. Nemcsak gépeket tekinthettek meg az érdeklődők, hanem a mezőgazdasági gépek vizsgálatával és mérőműszerekkel kapcsolatban is tájékozódhattak. A haszongépjármű értékesítők is szívesen vették a látogatók érdeklődését, vásárlási szándékát.

A látogatók többsége tárgyalási céllal jött, számukra fontos volt az újdonságok megismerése. A növénytermesztés tematikában több vállalkozás is részt vett a kiállításon, a vetőmagtermesztésen át az öntözés, növénynemesítés és kereskedelem, valamint a vegyipari termékekkel kapcsolatban műtrágya kereskedők, növényvédelmi és talajerőgazdálkodással foglalkozók mellett kenő- és üzemanyag értékesítők is képviseltették magukat a Böszörményi úton.

A vendégek többsége idén Hajdú-Bihar megyéből érkezett, 14 % Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, 4 % Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből és 3 % Tolna megyéből. Meglepően sokan jöttek Romániából, Ukrajnából, Lengyelországból,de érkeztek vendégek Hollandiából, Bulgáriából és Szlovákiából is.

Sok látogató volt kiváncsi a XXI. században különösen nagy jelentőséggel bíró bioenergetika és alternatív energiaforrások kiállítói iránt.

A kiállításra érkezők nem panaszkodhattak: az élelmiszeripari kiállítók jó minőségű, hazai termékeiket kínálták és a látogatók kóstolás mellett vásárolhattak is a portékákból. Tej- és húsipari termékek mellett az élelmiszeripari eszközeit is megtalálhattuk.

A Dunamenti Állatfajták Génmegőrző Nemzetközi Egyesület 25. éves fennállásának alkalmából tudományos konferenciát rendezett a rendezvény 3. napján magyar, román, horvát és litván résztvevőkkel. 40 résztvevő hallgatta a különböző állatfajtákról szóló előadásokat angol nyelven. A konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztató alkalmával a Duna-völgyi Makro-régió és a Balti Régió állattenyésztési génmegőrző szakmai és vidékfejlesztő szervezetei együttműködési megállapodást írtak alá.

Az évről-évre nagy sikerrel megrendezésre kerülő kertészeti konferencia idén a Technikai és technológiai újdonságok a kertészetben című előadásával várta a téma iránt érdeklődő szakmai közönséget. A konferencián közel 70 fő vett részt, akik mind kíváncsiak voltak a kertészetben megjelenő újdonságokra.

A 19-ei Sertésfórum meghívott előadói a résztvevőkkel együtt keresték a választ a Mi a legjobb sertés? kérdésre. A fórumon - melyen közel 50 fő vett részt - remek lehetőség nyílt a termelők, feldolgozók és a kereskedők személyes találkozására, a húsipart érintő aktuális kérdések megvitatására.

A rendezvény második napján Kitörési pontok a mangalicatenyésztésben címmel szervezett tanácskozásra több, mint 80 fő regisztrált. A rendezvény nemzetközi résztvevőire tekintettel (román, holland, cseh) az előadásokat angolul is meghallgathatták. Nagy sikere volt az előadásoknak, hiszen sertésstratégiai, tenyésztői és egészségügyi vonatkozás tekintetében is körbejárták a témát az előadók.

A funkcionális élelmiszerek gyártási tapasztalatai és piaci lehetőségei címmel megrendezett szakmai fórum iránt nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen nemcsak szakmai érdeklődők, hanem magánemberek is meghallgatták az érdekes előadásokat és a szünetben megkóstolhatták az ízletes, grillezett polentát, ill. a gluténmentes lisztből készült édes és sós aprósüteményeket.

Eredményesen zárult a hagyományosan megrendezésre kerülő nemzetközi üzletember találkozó, melyen tíz ukrán vállalkozás képviselői, valamit az ungvári Kamara és a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara Kamara képviselői fogadták az érkező magyar partnereket. A találkozón mintegy harminc üzleti tárgyalásra került sor.

A MÁSZ tanácskozás is sikeresen zárult. Az eseményen elhangzottak olyan új és fontos információk, amiket eddig még sehol nem lehetett hallani vagy még nem jelentettek be, továbbá olyan javaslatokat is tettek az előadók, amelyek az év végéig elkészülő támogatási rendeletek részei lehetnek.

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre került gyakorlati szántóföldi bemutató közel 600 fő részvételével, 4 napon át tartott. A bemutatón az Inter-Plant Kft., a Szegána Kft. és a Zetor-Vas Kft. közreműködésével négy gépkapcsolat került bemutatásra kellemes időjárási feltételek és megfelelő talajviszonyok között a jelenlévők nagy megelégedésére.

A tartalmas szakmai programok mellett változatos közönségprogramot is kínált a rendezvény: állatfajtánként fajtabemutatók és bírálatok, fejési bemutatók, szarvasmarha és ló felvezető versenyek.

Természetesen megmaradtak az éveken át bevezetett és a visszatérő közönség által várt színes lovas programok, mint, a magyar népi fogatkultúra élőben, a zenés négyesfogat karusszel, vagy a szabadonugrató verseny!

Várjuk Önöket a XXIV. Farmer-Expo-n, 2015. augusztusában!

Szervező: V-Trade Kiállítások Kft.  Tel./fax: 52/436-012  www.farmerexpo.hu