Kelet-Európai Műtrágya Konferencia és Kiállítás Prágában – nemzetközi porondon a Fertilia!

Június 17-19. között került megrendezésre az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő, a kelet-európai térség legjelentősebb és legnagyobb műtrágya konferenciája Prágában. 40 országból, köztük hazánkból, Oroszországból, Angliából, Hollandiából, Svájcból, Ukrajnából, Horvátországból és az Amerikai Egyesült Államokból összesen 180 vállalat képviseltette magát.Várszegi Erika

A fotón Várszegi Erika, a Fertilia cégvezetője előadás közben.

A rendezvény kiváló alkalmat teremtett idén is a kutatás-fejlesztésre jelentős hangsúlyt fektető, a korszerű megoldások iránt nyitott műtrágyagyártó és forgalmazó cégeknek a bemutatkozásra, egymás személyes megismerésére, illetve az országhatárokon átívelő érdemi tárgyalások folytatására. Emellett a szekciótermekben színvonalas, tartalmas előadások hangoztak el elismert szakértőktől, akik jó szívvel adták át tudásukat az érdeklődőknek.

A Fertilia Kft. évről-évre meghatározó szereplője ezen eseménynek, idén azonban nem csak kiállítóként vett részt a konferencián. Innovatív, dinamikusan fejlődő műtrágyagyártó cégként előadást tartottak a fenntartható mezőgazdaságról és a jövőbe mutató fejlesztési irányokról.
gabonamennyiségA nem is olyan sokára bekövetkező drasztikus népességrobbanás és a rendelkezésünkre álló véges erőforrások – csökkenő energia, apadó vízkészlet, valamint a talajerózió és az útépítések miatt radikálisan csökkenő művelhető földterület – mellett a hatékonyság fokozása az egyetlen út a fenntartható mezőgazdaságban. Ezért olyan műtrágyázási megoldásokat kell alkalmazni, melyek amellett, hogy harmonikus tápanyag-ellátást nyújtanak, egyben gazdagítják a föld termőerejét.*

A hallgatóság soraiban voltak többen nemzetközileg elismert, komoly szaktekintélynek számító személyek, a szakma jeles képviselői, akik az előadásunk után visszaigazolták számunkra, hogy jó úton haladunk, hasonlóan gondolkodunk, elveink, céljaink sokban egyeznek velük a jövő mezőgazdaságát illetően!

*Az előadás tartalmáról, a műtrágyafejlesztésekről részletesen a 2015. július végén megjelenő Fertilia Magazinban olvashatnak!

Tóth Katalin
Fertilia Kft.
www.fertilia.hu