Az Ázsiából származó, közismerten gyógyhatású és az Európában jelenleg termesztett gyümölcsöknél jóval magasabb vitamintartalmú, sőt szakértők szerint a „szuperétkek" közé sorolható goji bogyó Európát is fokozatosan meghódítja.

goji

Az ültetvény fiatal korát tekintve, egy bokorról 9 kg termést tudnak lehozni – fotó: pixabay.com

Európában a legnagyobb goji ültetvény az andalúziai Huelva körzetében található

A freshplaza.de hírportál beszámolója szerint spanyol termelők büszkén jelentették, hogy jelenleg Európában a legnagyobb goji ültetvény az andalúziai Huelva körzetében található, amelyet 2017-ben telepítettek, majd később a tengerpart irányában kibővítettek. Ebből  adódóan a spanyoloknak a kontinensen belül komoly konkurenciával nem kell számolniuk.


Egy speciális, gyógyhatású krém kidolgozását is tervezik

Az ültetvény fiatal korát tekintve, egy bokorról 9 kg termést tudnak lehozni, de a jelenlegi szakaszban elsősorban az újabb ültetvények létesítésére szolgáló csemeték értékesítését és a különböző fajtákat tesztelését tűzték ki célul.

Emellett, egy német laboratóriummal együttműködve – a gyümölcs antioxidáns hatására alapozva – egy speciális, gyógyhatású krém kidolgozását is előirányoztál. A jövő évtől kezdve viszont a gyümölcstermést, valamint a melléktermékeket már egy német szupermarketen keresztül akarják értékesíteni.