Az FMC-Agro új hatóanyagú terméke, a Benevia® rovarölő szer már az első éves hazai tapasztalatok alapján kikerülhetetlen tagja lett a kertészeti rovarkártevők elleni védekezéseknek. Széleskörű használatát segíti, hogy az 1 literes kiszerelés mellett a hobbikertészek és a kis területen gazdálkodók számára elérhető lett az 50 ml-es kiszerelés is, melyre a visszajelzések alapján nagy szükség volt.

földi eper kártevő nélkül

Ne hagyjuk a kártevőknek, hogy a finom szamócát ők fogyasszák el helyettünk – fotó: Pixabay

A készítmény hatóanyaga a Cyazypyr®, mely a rágó- (lepke- és bogárlárvák) és szívókártevők (tripszek, moly- és levéltetű) ellen egyaránt hatásos. Az új hatóanyag révén a Benevia® egy új hatásmechanizmust képvisel az engedélyezett kultúrnövények többségében, így használatával alkalmas a már kialakult rezisztenciák megtörésére is.

Szamócában a Benevia® alkalmazásával egészséges, szép, egyöntetű és kártevőmentes árut takaríthatunk be. A hosszú tartamhatás és a nagyon rövid, mindössze 1 napos élelmezés-egészségügyi várakozási idő biztosítja a rugalmas kijuttatását.

eper

Cyazypyr® hatóanyagú készítménnyel kezelt szamóca (Lajosmizse, 2020.04.21.) – fotó: FMC-Agro Hungary Kft.

Hagymafélékben (vöröshagyma, mogyoróhagyma, fokhagyma) a jelenleg engedélyezett készítmények közül a Benevia® az egyetlen, amely véd a hagymafélék két legjelentősebb rovarkártevője (dohánytripsz, hagymalégy) ellen, ráadásul felszívódó hatásával magas hatékonyságot és hosszú tartamhatást biztosít.

Burgonyában a Benevia® valódi vérfrissítés a burgonyabogár elleni védekezésben. Hatását a tojás, a lárva és az imágók ellen is kifejti. Hatékonysága és hatástartama kiemelkedő, hazai eredmények alapján akár 19 nap.

burgonyabogár

Burgonyabogár imágók Benevia® kezelés után (Poroszló, 2020.08.01.) – fotó: FMC-Agro Hungary Kft.

A Benevia® legfontosabb tulajdonságai:

  • A kertészeti termesztés során előforduló leggyakoribb kártevők széles skálája ellen védelmet nyújt.
  • Hatását kontakt, illetve felszívódó módon is kifejti, erősen transzlamináris, a növényben jól szállítódik.
  • A kultúrnövénybe felszívódva sokáig megőrzi biológiai aktivitását, így hosszú hatástartamot biztosít.
  • Hatását az izomösszehúzódás gátlása révén éri el.
  • A célkártevők táplálkozását a kezelés után pár perccel leállítja, ezáltal a kártevők által terjesztett vírusok átvitele is ellehetetlenül. A kártevők elpusztulásához fajtól függően 1-2 nap, a dohánytripsz esetében 5-6 nap szükséges.Rövid élelmezésügyi várakozási idők jellemzik. Burgonyában, hagymafélékben, gyökérzöldségekben 14 nap, káposztafélékben 7 nap, szamócában 1 nap.

További termékinformációk és felhasználási javaslat az FMC-Agro weboldalán és termékkiadványában érhető el.

A megfelelő hatékonyság érdekében a Benevia® rovarölő szerrel történő kezelés során a zöldségfélék többségét borító viaszos levélfelület miatt növényi olaj hozzáadása szükséges.

A tenyészidőszak kezdetén történő alkalmazásával a rovarkártevők elpusztításán túlmenően ki tudjuk használni a Benevia® rovarölő szerben található Cyarypyr® hatóanyag termésnövelő, vigornövelő hatását is, mely tovább emelheti nyereségességünket. Termesztési kísérletek igazolták, hogy a Benevia® készítményre alapozott termesztéstechnológiák 74%-ában növekedett a hozam, egységesebb, piacosabb termést takaríthattak be.

Bízunk Benne, hogy az az Ön kertészetének is hasznos együttműködő partnere lehetünk újdonságunkkal, mely tavaly már sokaknál bizonyított. Szakmai kérdéseivel forduljon bizalommal az FMC-Agro területi képviselőihez!

További információk:
www.fmcagro.hu

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.