A magyar fűszert a német családi tulajdonban lévő Intersnack csoport németországi fűszerüzemébe szállítja, ahol többféle snackfűszer készül belőle, különféle borsos, hagymaporos fűszerkeverékekbe kerül - ismertették.

Gabonát is vásárolnak

A snack-fűszereket ezt követően a magyar és német chipsgyárakban, valamint a francia, holland és cseh üzemekben dolgozzák fel. Az Intersnack 13 országban, köztük Svájcban, Bulgáriában, Oroszországban és Szlovéniában is forgalmazza termékeit.

A közleményben megjegyezték: a cégcsoport egyik legnagyobb beszállítója a Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. Az Intersnack korábbi tájékoztatása szerint a fűszerpaprika mellett évente egymilliárd forint értékben több mint 12 ezer tonna gabonát vásárol fel Magyarországon.

Egymilliárd forintos fejlesztés

Az Intersnack Magyarország Kft. nettó árbevétele 2013-ban 11,3 milliárd forint volt, először növekedett a népegészségügyi adó (chipsadó) két évvel ezelőtti bevezetése óta, a veszteséget pedig sikerült 96 millió forintra mérsékelni – ismertette a cég korábban.

A vállalat az idén április elején készült el legutóbbi, egymilliárd forintos fejlesztésével: a győri üzemben két új gyártósort állítottak be, amelynek köszönhetően 12 ezerről 15 ezer tonnára növelik a lisztalapú termékek gyártását Győrben. A dolgozók száma jelenleg 290, várhatóan 20-szal még emelkedik.

A cég az elmúlt 10 évben több mint 3,5 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon.