A vadásztársaság 2007 és 2009 közötti tevékenységének áfa- és társaságiadó-ellenőrzésekor derült ki, hogy a kilőtt vadak, illetve a trófeák száma nincs összhangban a kiszámlázott tételekkel, ugyanakkor tisztázatlan a pénztári bevételek, valamint a bankszámlára érkezett utalások jogcíme.

A NAV munkatársai a vadászati hatóság trófealistája alapján derítették ki a vadászatok és a könyvelt adatok eltérését. Az Országos Magyar Vadászkamara segítségével elérték a vendégvadászokat is, akik zavaros fizetési feltételekről számoltak be, egyikük például azt állította, nem emlékszik, mennyibe került egy 13 kilós, aranyérmes trófea megszerzése, ami szakmabeliek szerint teljes képtelenség.

A társaság elnöke a könyvelésből hiányzó trófeák igazolására számlamásolatokat mutatott be, amelyeken gímszarvas bika elejtése szerepelt, miközben az azonos sorszámú eredeti bizonylatok őz elejtéséről szóltak. Ebből az derült ki a NAV munkatársai számára, hogy a 2008-as számlázó programot manipulálták, utólag próbálták némileg összehangolni a számokat a valósággal.

A vadászházban készült trófealeltárt is összehasonlították a kiszámlázott tételekkel, és az adatok ekkor sem egyeztek. Ezek után ismerte be a vadásztársaság elnöke, hogy utólag egy nagyobb bevételt támogatásként számoltak el, csakhogy a jelentős összegekhez mellékelt támogatói listákon szereplő 56 tag egyike sem tudott arról, hogy vadgazdálkodási támogatást fizetett volna.

A NAV mindezek alapján több millió forint megfizetésére kötelezte a vadásztársaságot - olvasható az adóhatóság közleményében.

Fotó: Vaol.hu