75 éves a Zetor traktor – egy közismert márka kevésbé ismert története

Bár hiteles statisztikák nemigen maradtak fenn, de a Zetor nagy valószínűséggel a második meghatározó traktormárka volt a hazai piacon még a szocialista időkben. Sőt, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a globális piac egyik meghatározó márkája, hiszen a gyáralapítástól kezdve 2020. év végéig 1,3 millió darabot gyártottak, és a világ 136 országba jutottak el termékeik.

1975. Crystal 12011, az első 6 hengeres Zetor

Takarmánykezelés skandináv technológiával – az ELHO-ban nem csalódhat!

A finnországi Oy ELHO Ab cég évtizedek óta meghatározó szereplő a szálastakarmány-betakarító gépek gyártói között. Gépeiket szélsőséges, skandináv körülmények közötti használatra tervezik. Az átgondolt tervezés, a kiváló minőségű anyagok, a magas szintű gyártási technológia biztosítják azt a minőséget és megbízhatóságot, melyek az állattartásban használt gépeknél nélkülözhetetlenek.

Rendszellőztető – fotó: ELHO

Online árverés: Csapjon le a 30 használt gép egyikére!

2021. február 12. és 2021. március 11. között összesen 30 db használt mezőgazdasági gépre (kombájnok, traktorok, szemenkénti vetőgépek, hengeres bálázók, vontatott permetezőgépek, kukorica adapterek, vontatott kaszák stb.) lehet megalkudni online licitálás formájában az Intergavel Aukciószervező Kft. jóvoltából.

Online árverésen olcsón juthat használt mezőgazdasági gépekhez – fotó: Kite Zrt.

Mit kezdj a metszési hulladékkal égetési tilalom idején? Kell egy jó ágaprító!

Tilos lesz a metszési hulladék szabadban elégetése. Felmerül a kérdés, hogyan oldják meg a gazdák, kerttulajdonosok az eltüntetését. Cikkünk segíthet!

Urban ágaprítók – fotó: Szakadáth Gépker

Kevesebb idő, üzemanyag és taposási kár – sorközművelés hatékonyan!

Magyarországon megalakulása óta forgalmazza az AGROTHON KFT. az OMIKRON munkagépeket. A kapásnövények termesztésének egyik fontos technológiai művelete a sorközművelés, ezért vásárláskor kiemelt figyelmet kell a munkagépre fordítani.

Sorközművelő munkában – Két év teljes körű garanciával csak az Agrothon Kft-nél.

9 dolog, amit tudnia kell, mielőtt traktort vásárol

Amikor megfogan az ötlet: kell egy másik traktor, pillanatok alatt számos egyéb igény is felmerül. Milyen legyen, honnan vegyem, mire figyeljek, ki segít a megvásárlásban, ki tartja karban, ugye nem egy vagyon lesz a szerviz/alkatrész? Tudja meg pontosan, mi mindent kap tőlünk egy kézből, amikor gépet vásárol!

kép

Márkafüggetlen diagnosztikai és szerviz szaktudás, azonnali hibajavítások – fotó: Agropark

Ez az üzemanyagok jövője? – Hatékony, mint a dízel, de kevésbé szennyez

Az FPT Industrial is nyit a DME üzemanyag felé.

A DME üzemű Cursor 11 motor prototípusa.

Ez a traktor mindenre befogható – az év traktora: Valtra G széria

A Valtra G széria kompakt méretű, mégis erős kialakítású. Kompromisszumok nélküli megoldást kínál a 100-130 lóerős teljesítménykategóriában. Agilis és mégis robusztus.

Tökéletes traktor homlokrakodós munkákhoz – fotó: Valkon

Hatékonyan, biztonságban szeretne dolgozni? Akkor a Kioti traktorokba bele fog szeretni

Magyarországon a pápai székhelyű KÉSZENLÉT Zrt. 2014 óta forgalmazza a KIOTI traktorokat és kiegészítőiket, alkatrészeiket. Ismerkedjen meg két típussal a "legnagyobbak" közül!

KIOTI traktorok gyári homlokrakodóval – fotó: Készenlét Zrt.

Nézz körül a jobbnál jobb traktorkiegészítők között!

A traktorkiegészítők gyakorlati alkalmazása a gép jobb kihasználását, biztonságosabb gépüzemeltetést, műveletek összevonását, valamint a művelt talajok kímélését segíti elő.

Gyári és utólagosan felszerelt hasznos kiegészítők erőgépekre.

Új dízel-hibrid fejlesztések a közelmúltból

Számottevő üzemanyag-megtakarítás és környezetbarátabb üzemeltetés.

Kubota V3307

Strapabíró, speciális gumiabroncsok kerülnek a Joskin gépekre

Hivatalos gyári beszállítói (OEM) megállapodást írt alá a Srí Lanka-i speciális gumiabroncsokra szakosodott GRI és a közismert belga agrárpótkocsi-gyártó vállalat, a Joskin.

Joskin pótkocsi – fotó: Joskin

Villámgyors robottal reformálnák meg a gyümölcsszüretet a japánok – VIDEÓ

Egy-egy gyümölcs leszedése kb. 11 másodpercet vesz igénybe.

Az üres rekeszek adagolása és a teli rekeszek külön rakása is teljesen automatizált.

Ez tényleg egy gépszörny! Videón a legújabb John Deere 8RX hevederes traktor!

A legújabb John Deere 8RX traktorokat úgy tervezték, hogy a lehető legkíméletesebbek legyenek a talajjal, már ami a talajtaposást illeti. A 4 gumihevedernek köszönhetően kiváló tapadással is rendelkezik a traktor, amely különösen előnyös, ha lejtős, lankás területen kell nehéz szántóföldi munkát végezni. Tekintse meg videón a legújabb 8RX-et!

John Deere 8370RX vezetése közben úgy érezheti magát, mintha „lebegne” – fotó: KITE Zrt.

Újabb vetőgépmodellekhez érhető el a Väderstad SeedEye magszámláló rendszer

A talajművelés és a vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat, a Väderstad újabb vetőgépmodelljeihez tette elérhetővé az innovatív SeedEye magszámláló rendszert. A vetés és a kalibrálás folyamatát leegyszerűsítő, számos díjjal kitüntetett SeedEye-rendszer ezentúl a Rapid A 600-800C/J, valamint a Spirit 600-900S vetőgéptípusokhoz is megrendelhető.

A SeedEye rendszer a gazdálkodó kezébe adja az irányítást és az ellenőrzést – fotó: Vaderstad Kft.

7 fontos tanács használtgép-vásárláshoz

Sok esetben előfordulhat, hogy egy gazdának célszerűbb használt gépet vásárolnia, mint újban gondolkodni. Ez általában akkor lehet jó megoldás, ha a gép éves teljesítménye, az évi üzemórák száma alacsony. Megfelelő megoldást jelenthet a másodlagos piac akkor is, ha a beruházásra fordítható összeg pillanatnyilag alacsony. Megfelelő előkészítés és utánajárás eredményeként a gazda az elképzeléseinek megfelelő géphez juthat, amit sokáig elégedetten használhat.

Az öreg gép már kicsi is az új munkagépekhez – fotó: Fecsó Gábor