2010. július 22. csütörtök

Helyszín: Best Western Grand Hotel Hungária 1161 Bp. Rákóczi út 90.

9.30 - Dr. Kardeván Endre Élelmiszelánc-felügyeleti és Agrár-igazgatási Államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium: Az élelmiszer élelmiszerbiztonsággal és a másodlagos élelmiszer-ellenőrzéssel kapcsolatos új szabályozás legfontosabb elemei, végrehajtásának gyakorlata.

10.30 - Éder Tamás az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) elnöke: A másodlagos élelmiszer-ellenőrzésekhez kapcsolódó szakmai kihívások a gyártók, feldolgozók szemszögéből. Az új szabályozás hatása a magyar termékek piaci helyzetére, illetve az Európai Uniós, valamint az EU-n kívüli importra.

11.10 - Kávészünet

11.40 - Dr. Bajkai Erika a Tesco Gobál Áruházak Zrt. minőségbiztosítási vezetője, az OKSZ Élelmiszerbiztonsági Munkabizottság vezetője: Az élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó Nyugat-Európai gyakorlat. A másodlagos élelmiszer-ellenőrzéssel kapcsolatos új szabályozás a kereskedelem szemszögéből. A magyar és a külföldi termékek eredet megítéléséhez kötődő kérdések.

12.20 - Agrárgazdasági Kutató Intézet: Az agrárágazathoz és az élelmiszeriparhoz kötődő legújabb kutatások, technológiák bemutatása.

12.50 - Töröcskei István elnök, Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.: Az élelmiszeripar finanszírozásának kihívásai és lehetőségei, az új magyar tulajdonú hitel-szövetkezeti bank üzleti stratégiája.

13.15 - Diósy Tamás ügyvezető igazgató, eWorld: Az élelmiszeriparhoz kötődő hatékony információszerzés az interneten, a sikeres online rendszerépítésben rejlő üzleti lehetőségek.

13.30 - Ebédszünet  /kávé, üdítők, szendvicsek/

14.10 - Palotás Gábor stratégiai és fejlesztési igazgató, Univer Zrt.: Az élelmiszeripari innováció lehetőségei és problémái.

14.40 - Szőlősi Réka tanácsadó, ÉFOSZ: Az élelmiszerjelöléshez kötődő új Európai Uniós jogszabályváltozáshoz kapcsolódó kérdések.

15.10 - Tóth Tamás ügyvezető igazgató, Opten Kft.: A legális gazdasági és céginformáció szerzés lehetőségei és ezek felhasználása a hatékonyságjavítás, valamint a pénzügyi stabilitás megteremtése érdekében.

Moderátor: dr. Érsek M. Zoltán gazdasági újságíró
Reméljük, rendezvényünkkel elősegíthetjük szakmai fejlődését!



Részvételi díj: 22.000 Ft + Áfa 
A rendezvény programjának megváltoztatására a jogot fenntartjuk.