Búvár úr bejelentését azzal is indokolta, hogy az elmúlt években olyan fiatal és tehetséges vezetőket irányíthatott, akik képesek arra, hogy folytassák a KITE operatív vezetését. A KITE tulajdonosváltása után a cég piaci pozíciói nem romlottak, sőt, a társaság 2014-ben növelte piaci részarányát a kertészeti termékek, a növényvédő szerek, a mezőgazdasági gépek és alkatrészek, a terményforgalmazás, és a nyári vetőmagok piacán. Az előzetes kalkulációk szerint az év végére várható nettó árbevétel 10 % fölötti mértékben meghaladja majd az előző évit. Ez a helyzet lehetővé teszi, hogy az Igazgatóság olyan új, fiatal vezérigazgatót és vezérigazgató-helyetteseket válasszon, akik együtt, közös felelősséggel, hosszú távon tudják irányítani és fejleszteni a jövőben a társaságot. Búvár Géza az új vezetők személyére javaslatokat is tett az Igazgatóságnak.

Az Igazgatóság köszönetét fejezi ki Búvár úr kimagasló szintű és példaértékű vezetői munkájáért, melyet 1973 óta folyamatosan végzett a társaság érdekében. Meghatározó szerepe volt abban, hogy a KITE a legnagyobb forgalmú hazai agrárintegrátor társasággá vált és országos hálózata, a hazai termelőket kiszolgáló logisztikai szervezete európai színvonalú lett. Búvár úr nyugdíjba vonulása azonban csak az operatív, napi feladatok ellátása alól mentesíti őt, mivel az Igazgatóság tagjaként a testület továbbra is számít munkájára.

Az Igazgatóság egyidejűleg elfogadta a leköszönő vezérigazgató személyi javaslatait és 2014. november 7. hatállyal megválasztotta a KITE Zrt. új vezetőit is:

A társaság vezérigazgatójának Szabó Levente urat választotta meg az Igazgatóság.

- Szabó Levente 35 éves, 2002-től dolgozik a KITE-nél. Végigjárta a társaságnál a ranglétrát, alközponti kockázatkezelőként kezdte pályafutását, majd kockázatkezelési igazgató-helyettes, agronómiai üzletkötő szaktanácsadó, régióigazgató volt. 2013 januárjától agronómiai kereskedelmi vezérigazgató-helyettes beosztásban dolgozott.

Az agronómiai inputok és a terményekért felelős kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztra Márvány Attila urat választotta meg az Igazgatóság.

- Márvány Attila 45 éves, 2001-től dolgozik a KITE-nél, az utóbbi években a terménykereskedelemért volt felelős, mint igazgató.

A műszaki szolgáltatásokért és a műszaki kereskedelemért felelős vezérigazgató-helyettesi poszton Orcsik Gábor urat megerősítette az Igazgatóság.

- Orcsik Gábor 40 éves, 2002-től dolgozik a KITE-nél. Területi műszaki igazgató-helyettesként kezdte pályafutását, ezt követően régió műszaki kereskedelmi igazgató-helyettesi beosztásba került, majd műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes lett és jelenleg is betölti ezt a pozíciót.

A pénzügyi, számviteli és üzemeltetési területekért felelős vezérigazgató-helyettesi posztra Kotormán Mihály urat választotta meg az Igazgatóság.

- Kotormán Mihály 43 éves, 2003-tól dolgozik a társaságnál. Közgazdasági igazgató-helyettesként lépett be, majd számviteli igazgató-helyettes beosztásban dolgozott mostani kinevezéséig.

A KITE Zrt. menedzsmentjében egy új, fiatal korosztály vált meghatározóvá, akik az elmúlt években már bizonyították rátermettségüket és a KITE iránti lojalitásukat. Az új vezetők zökkenőmentesen tudják átvenni az irányítási feladatokat, hiszen mindannyian hosszú évek óta a KITE-ben dolgoznak. Az Igazgatóság az új vezetők munkájához sok sikert kíván és bízik abban, hogy a KITE üzleti értékeinek megőrzése mellett, a vezetők képesek lesznek az agrárintegrációs tevékenység megújítására, a társaság hosszú távú stratégiai célkitűzéseinek megvalósítása érdekében. Az Igazgatóság meggyőződése, hogy az új vezetők személyükben biztosítják azt a folyamatosságot, ami ahhoz szükséges, hogy a KITE Zrt. partnereivel zökkenőmentesen folytatódjon az eddigi gyümölcsöző és sikeres üzleti kapcsolat.