Az Országgyűlés pénteken elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt, amelynek értelmében a negyedik Orbán-kormányban tíz tárca működik majd. A jogszabály alapján a leendő kabinet tíz tárcája: Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség és Pénzügyminisztérium.

Parlamenti beszédében Gulyás Gergely képviselő, a Miniszterelnökség leendő vezetője az agráriumról szólva az unió következő költségvetését emelte ki, rámutatva, az a legnagyobb mértékben éppen az agrártámogatásokat kurtítaná meg. A magyar kormány célja, hogy szövetségeseket keresve ennek ellent tudjon állni.

Az Agrárminisztérium tárcavezető-jelöltje Nagy István eddigi FM-miniszterhelyettes. Az új elnevezéséből így kimarad a vidékfejlesztés szó, pedig – jelentős változásként – a minisztérium e területet várhatóan visszakapja az új kormányzati ciklusban. A vidékfejlesztés 2010-2014-ben is a tárcához tartozott, 2014-től azonban a Miniszterelnökséghez került.