Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette: a beruházás keretében átépítik a várostól délnyugatra fekvő tizenhárom település ivóvízrendszerét, és megtörténik Zalaegerszeg nyugati területeinek ivóvízrendszer-fejlesztése és új vízbázis kiépítése is.

Az érintett göcseji településeken jelenleg az európai uniós határérték fölött van az arzénterhelés, a projekt befejezése után viszont jelentősen, 10 milligramm alá csökken az érték. A falvakban, ahol nem volt megfelelően kiépítve a vízvezeték, ezt is megoldják, Bagodban például új főnyomóvezeték épül - ismertette a polgármester.

A projekthez a városnak és a környező településeknek 376 millió forintot meghaladó önrészt kell fizetniük, ezért az önerő biztosításához pályázatot nyújtanak be a Belügyminisztériumhoz.

Gyutai Csaba hozzátette: a beruházás - a pályázat által nem támogatott műszaki tartalom miatt - Zalaegerszeg városának további 72 millió forintba kerül. A kivitelezési munkák befejezése után helyreállítják az utakat, fél- vagy teljes pályás aszfaltozás lesz, ennek a fedezetét a társulás, illetve a város költségvetéséből kell kigazdálkodni - közölte a polgármester.

Illusztráció: rongo