A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a pályázók figyelmét közleményében arra, hogy támogatási kérelmeiket legkésőbb 2020. szeptember 30- ig van lehetőségük benyújtani, amelyet a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet alapján standard kiválasztási eljárásrend szerint, szakaszos elbírálás alapján bírálnak el. Ezen értékelési határnapig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra.

A pályázat célja a helyi termelők helyben történő piacra jutásának segítése és jövedelmük növelése – fotó: Shutterstock

A pályázati felhívásban az elvárások, követelmények, kizáró okok, és értékelési szempontok változatlanul érvényben vannak.

A pályázat célja a helyi, közvetlen értékesítési lehetőségek létrehozásának és fejlesztésének támogatása, valamint a mezőgazdasági termelők piacra juttatása által a jövedelmük növelése, mely megvalósítható a promóciós tevékenységek előmozdítása, és a közös projekttervre alapozott értékesítési formák kialakításával. Részletek itt.

Továbbá a támogatást igénylő REL csoportok számára is nyitva levő „A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén” című (VP3-4.2.1-4.2.2-19 kódszámú) felhívás 2022. február 9-ig pályázható, november 10-ei szakaszzárással.

Szerző: NAK / Szomi Edina