A vidékfejlesztési államtitkárságot 2014-ben helyezte a Miniszterelnökség alá az Orbán-kormány, ekkor költöztették át az államtitkárságot Budapestről Kecskemétre. A vidékfejlesztés most újra az agrártárcához kerül, ezzel együtt a Budapestre költöztetést is tervezik – mondta el Nagy István, az új agrárminiszter a Magyar Időkben megjelent interjúban.

Nagy István elmondta, egyelőre nem költöznek, két év múlva, 2020-ban kerülhet vissza az államtitkárság Budapestre, a Kossuth téri épület felújítását követően. Ahogy fogalmazott: "az államtitkárság szakembergárdája ma zömmel Kecskemét környéki fiatalokból áll. Ha hirtelen áthelyeznénk a központot Budapestre, olyan veszteséget szenvednénk el, amit most, a támogatási ciklus közepén nem engedhetünk meg magunknak. Másrészt a minisztérium is költözés előtt áll, a Steindl Imre-program keretében a tárca Kossuth téri épületét is felújítják. A tervünk az, hogy a munkálatok végeztével már a vidékfejlesztéssel együtt költözzünk vissza az épületbe. Két évünk van arra, hogy felkészítsük erre a kecskeméti államtitkárságot."

Nagy István szerint azzal, hogy a vidékfejlesztés feladatkörét visszakapja az Agrárminisztérium, mindaz, ami a vidéki életet meghatározza, a szaktárcánál összpontosulhat. Szólt arról is, hogy zöld minisztériumot szeretne kialakítani, ezért önálló környezetvédelmi államtitkárságot hoznak létre, amelyben külön helyettes államtitkár felel majd a környezetügyért és a természetvédelemért.