A XX. Agroker Nap alkalmából rekord számú kereskedő partner állította ki termékeit és több ezer lóerő vonult fel a mozgó gépbemutató során.

Nagy érdeklődés övezte a megnyerő külsejű Massey Ferguson gépeket is, amelyek értékesítésével az Agroker regoinális piacvezető pozíciót ért el.

Kovács Károly, az Agroker Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója látványos sikerekről számolt be a társaság gépértékesítési eredményei alapján.

Johann Gram, az Austro Diesel GmbH kereskedelmi vezetője is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Köszöntő beszédében elismerően nyilatkozott a magyar mezőgazdaság alakulásáról és az Európai Unióban betöltött szerepéről.

 

Az Agroinform szerkesztőinek kérésére Johann Gram elárulta, hogy milyen újdonságokat várhatunk 2013-ban a Massey Ferguson-tól:

 

"2013 év elején már bemutatkozott az MF 5600-as sorozat, amelyből az első gépek júniusban érkezhetnek meg Magyarországra. Ugyancsak újdonságként jelent meg a 120-tól 160 lóerő tejesítményű Massey Ferguson 6600- as széria. - Az első egységek októberre várhatóak a hazai piacon. Mind az 5600- as, mind a 6600-as sorozat a legmodernebb technológiát mutatja be - a Ferguson traktoroknál már jól ismert - SISU erőforrásokkal."

 

 

Az Agroker számára a fejlődés a jövőben is fontos célkitűzés. Ezzel a hozzáállással és dinamizmussal valósítják meg bővülő szolgáltatásaik körét.


Pintér István, az Agroker Holding Zrt. kereskedelmi igazgatója a társaság új profiljáról számolt be:

 

 

 

A korábbi évek sikeres gépértékesítési eredményei alátámasztották a szerviz szolgáltatás szükségességét. Új üzletágként két maximális felszereltségű szervizautót állítottak munkába, valamint egy nyíregyházi székhelyű, korszerű szervizműhely létrehozása szintén az Agroker középtávú tervei között szerepel.

A XX. Agroker Nap kiváló találkozási lehetőséget biztosított a kereskedő partnerek és a gazdálkodók számára egyaránt.

Pásztor András, mezőgazdasági vállalkozó és integrátor, évtizedek óta gyümölcsöző üzleti kapcsolatban áll az Agroker Holdinggal. A gazdálkodó azért is elégedett a nyíregyházi cég széleskörű szolgáltatásaival, mert az input anyagok beszerzésétől a nagyértékű mezőgazdasági gépek vásárlásáig  mindent egy helyen kaphat meg a legkedvezőbb feltételekkel.


XX. Agroker Nap szervezői emlékezetes programmal zárták a jubileumi rendezvényt: A három sportrepülő légibemutatója során az égbolton is a gépeké volt a főszerep.