A Väderstad 5 évvel ezelőtt jelent meg a szemenkénti vetőgépek piacán Tempo elnevezésű modelljével, mely új mércét állított fel a nagysebességű precíziós vetés terén. A vetőgép központi egysége az elektromos hajtású Gilstring magadagoló, mely a nyomott levegős ún. PowerShoot rendszernek köszönhetően másodpercenként 28 mag pontos kivetésére képes 18 km/h vetési sebesség esetén, ami egyedülálló a piacon. A Tempo az első évben vontatott 6 és 8, majd ezt követően már függesztett 6 soros változatban is elérhető volt.

Nagy előrelépésnek számított, hogy 2016 tavaszán megjelent a változtatható sortávolságú Tempo V, mellyel kukorica és napraforgó mellett, szűk sortávolságra (45-50cm) lehet vetni szóját, cukorrépát és repcét. Az elmúlt években elért vitathatatlan eredmények, valamint a gazdag modellválaszték miatt egyre több gazdaság számára vált vonzóvá és elérhetővé a Tempo. Mind a hazai, mind pedig a nemzetközi statisztikák azt mutatják, hogy a Tempo öt év leforgása alatt 15-20 százalék közötti piaci részarányt vívott ki magának a magyar piacon, amit tovább növelhet az a tény, hogy megjelent a vontatott, nagy munkaszélességű típus is.

Väderstad

Komplett Tempo portfolió

A Tempo 12/16 L ugyan már látható volt az elmúlt év novemberében a svéd gyártó hannoveri standján, mégis tagadhatatlanul az első számú újdonság és szenzáció lesz a következő évben, években. 2016 még a tesztelés éve volt, ennek megfelelően Magyarországra is került egy 16 soros változat, mely stabilan állta a próbát. 16,9 km/h átlagos vetési sebessége óránkénti 16 hektáros teljesítményt tett lehetővé, ami ámulatba ejtette a gépet üzemeltető gazdaságokat. Annak ellenére, hogy a Tempo L „meglepetést nem okozott, csak hozta a formáját”, 2017. elején egy mindössze 10 darabos előszériás gyártás indul, melyből a magyar piacra is jut vetőgép.

Az első évben a Tempo L csak 700, 750, 762 mm sortávolsággal, és 12 vagy 16 soros kombi, azaz műtrágya kijuttatására alkalmas változatban érhető el, amelynek központi eleme az 5 000 literes műtrágyatartály és az abba integrált, kijuttatást segítő ventilátor. A műtrágyakocsi szállítókerekeinek teleszkópos tengelye nem csak a 3 m szállítási szélességet, de a különböző sortávolságokhoz való alkalmazkodást is lehetővé teszi.

A Tempo L 350 kg/ha műtrágyadózist képes kijuttatni 15 km/h vetési sebességnél. A kiadagolást végző, új fejlesztésű Fenix III egységek 2-2 sor ellátásért felelősek, ennek megfelelően a szakaszolás is kétsoronként hajtható végre. A többi modelltől eltérően a Tempo L nagyobb méretű, 100 literes mag-, valamint 30 literes mikrogranulátum tartályokkal készül, a vetőkocsik terheléséről pedig egy központi vezérlésű, hidraulikus rendszer gondoskodik, amely akár 150 kg extrasúlyt is képes egy-egy soregységre helyezni.

Väderstad

Az E-Control monitorja egy Apple iPad

A vetőgép irányítása az ún. E-Control alkalmazáson keresztül valósul meg, ennek alapja egy a traktorfülkében elhelyezett, WIFI (vezeték nélküli) kommunikációt megvalósító Apple iPad készülék, mely ebben az esetben monitorként szolgál. A Tempo L a legnépszerűbb virtuális terminálokkal kommunikál, ami a szakaszolhatóság és a változtatható magmennyiséggel történő vetés alapja.

A merevvázas Tempo R 12 ezentúl változtatható sortávolsággal készül, így a 12 soregységgel rendelkező modell könnyen 18 sorossá alakítható. A szállítást opcionálisan rendelhető vonórúd és szállítókerék könnyíti meg és teszi olcsóbbá a korábbi szállító kocsis megoldás helyett. A vetőegységek le-és felszerelését, majd mozgatását egy apró segédeszköz, az új fejlesztésű tárolókocsi segíti.

Väderstad

A vetőegységek fel- és leszerelését megkönnyítő tárolókocsi

Minden Tempo modellt érintő fejlesztés eredménye, a korábbi standard, valamint repceszenzort felváltó, új 16 mm-es magszenzor, melynek gyári beszállítója a magyar Digitroll. A nagymagvú (>15 mm) növények, mint pl. a tök vagy a nagy kaszatméretű napraforgó vetéséhez továbbra is elérhető lesz a 22 mm-es szenzor, és az ennek megfelelő nagyobb átmérőjű magvezető cső és csoroszlya. Az új 16 mm-es szenzoron található led három különböző színnel világítva jelzi a megfelelő működést (pulzáló zöld), a kalibrálás folyamatát (sárga), valamint a tisztítás szükségét (pulzáló piros) vagy éppen a meghibásodást (piros).

Apró újdonságnak számít a Tempo vetőgéphez rendelhető zárókerekek újabb típusa, mely széles és profilos kialakítású, alkalmazása különösen sekély vetésmélység (repce, cukorrépa) esetén előnyös, cserepesedésre kevésbé hajlamos felszínt alakít ki. A mikrogranulátum vagy a kis mennyiségű starter műtrágya még pontosabb kijuttatását szolgálja egy az előző típusnál jobban tömített adagoló rendszer, valamint a zárókerekeket 90 mm-rel hátrább pozícionáló, hosszabb tartóváz. Ez utóbbi opció választása elsősorban nagy vetési sebesség és/vagy könnyű talajszerkezet esetén előnyös, ugyanis a maglehelyezést és a granulátum kijuttatást követően a zárókerekek néhány század másodperccel később kezdenek dolgozni, így a kijuttatott anyag még a visszazárás előtt biztosan a mag környezetébe kerülhet.

Kissé módosította a gyártó a tavalyi fejlesztésű műtrágyacsoroszlya rúgózását is. Az új kialakítású csoroszlya kevésbé bolygatja a talajt nagy menetsebesség esetén, az erősebb rugó alkalmazásának köszönhetően pedig jobb a talajba hatolása. A korábbi csoroszlya 75/85/110 kg, míg az új 150/175/210 kg súllyal terhelhető. Az új évi modellek saját radar nélkül is megrendelhetők, ilyenkor a sebesség értékeket egy összekötő kábel segítségével közvetlenül a traktor radarjáról kapja a vetőgép.

Väderstad

Az új, 16 mm-es magszenzor, új típusú zárókerék repce és cukorrépa vetéséhez és Tempo V frontartállyal együtt

A változtatható sortávolságú Tempo V, valamint a merevvázas Tempo R modellek nem rendelhetők kombi változatban, így ezekhez front műtrágyatartályt fejlesztett a Väderstad, melynek gyártását 2017-től a svédországi gyárban végzik. A 2200 liter űrtartalmú tartály formatervezése megkönnyíti a fülkéből történő kilátást, a műtrágya kiadagolását 2 darab Fenix III egység végzi, melyek garantálják a 250 kg/ha dózis kijuttatását még 15 km/h vetési sebesség esetén is. Az FH 2200 fronttartály ControlStation vezérlő egységgel ellátva alkalmas arra, hogy a Tempo vetőgép mellett más munkaeszközökkel, pl. kultivátorokkal kapcsoltan alkalmazva műtrágyát juttasson ki a talajműveléssel egy menetben.

A Väderstad ígérete szerint 2017. tavaszától az eddigi JD 2630 és Trimble FMX virtuális terminálok mellett továbbiakkal képes kommunikálni az E-Control alkalmazáson keresztül. Ezek a következők: Trimble TMX, Case AFS Pro 700/New Holland Intelliview 4, Ag Leader InCommand, Ag Leader Integra, TpCon X25/X30 és a Fendt Vario Terminal. A Tempo vetőgépek szoftverjeinek fejlesztése során egyértelmű tapasztalatként adódott, hogy az automatikus szakaszolhatóság, és változtatható mag-, műtrágya- és mikrogranulátum mennyiséggel történő vetés korlátjait sok esetben a traktormárkák saját fejlesztésű termináljai jelentik, nem pedig a Tempo.

Ahhoz például, hogy egy 8 soros Tempo vetőgép minden sorának mag-, műtrágya- és mikrogranulátum adagolója külön-külön, automatikusan ki- és bekapcsolódjon, valamint soronként változó mag-, műtrágya- és mikrogranulátum mennyiségekkel lehessen vetni, összesen 3 terméket és 48 szekciót kellene kezelnie a virtuális termináloknak, amire egyik sem képes. Ugyanakkor arra talán nincs is szükség, hogy a 8 sor mindegyike eltérő magszámmal dolgozzon, és eltérő mennyiségben juttasson ki műtrágyát és mikrogranulátumot, éppen ezért a 8 sort egy-egy szekcióként kezeli a Tempo, amikor változtatható mag-, műtrágya- és mikrogranulátum mennyiségekkel dolgozik. Az előbbiekből az is következik, hogy a legtöbb gyártó megoldása teljes körű funkcionalitást biztosít a precíziós vetés megvalósításához, valamint a helyre adaptált műtrágya és mikrogranulátum kijuttatáshoz.

A Tempo nem „félmegoldás”, azaz nem csak a magadagoló, de a műtrágya és a mikrogranulátum kijuttatás is soronként automatikusan lekapcsolható. Mit jelent ez? A táblák méretétől és alakjától függően akár 9, átlagosan 5-6 százalék anyag megtakarítás érhető el azzal, hogy elkerüljük a rávetéseket és az átfedésekből adódó kétszeres kijuttatást, ami egyébként a termés mennyiségét, minőségét egyaránt csökkenti és környezetszennyező is.

További információkért látogasson el a Väderstad weboldalára!