Az 5 éves boconádi kisfiúnak, Nyirő Lázárkának mindene a traktorozás. A fiú hosszú betegség, életmentő műtét, sugárkezelések és több mint 60 kemoterápia után gyógyuló félben van – ám a rengeteg beavatkozás és gyógyszeres kezelés miatt a kis beteg immunrendszere még nagyon gyenge.

A japán kistraktoros közösség egy tagja ajándékozta Lázárkának ezt a távirányítós erőgépet, amely azonnal a fiúcska kedvence lett – fotó: Agroinform.hu / Igric Dominika

Lázárka étvágya is nagyon rossz – a gyermek csak játék traktoron ülve, vagy traktoros mesék kíséretében hajlandó pár falatot enni.

Az Agroinform.hu portálon a japán kistraktoros fórum közösség egy nem mindennapi jótékony akcióval kívánta felhívni a figyelmet az összefogás erejére – így gyűjtést kezdeményeztek a kisfiú további gyógyulásának megsegítésére.
A japán kistraktorosok személyesen, a gépeikkel együtt látogattak el a kisfiúhoz, hogy átadják az adományukat.
Aki így tud a traktorokkal pózolni, az már biztosan a gyógyulás útjára lépett! – fotó: Agroinform.hu / Igric Dominika

Majd a gazdák egy mini traktoros felvonulást rögtönöztek, amely olyan jól sikerült, hogy rövidesen Lázárka vezette a sort a saját játéktraktorával.
Vonulás Lázárkáék kertszomszédságában – fotó: Agroinform.hu / Igric Dominika

Nyirő Lázárka a traktorosok látogatása után máris sokkal jobban érezte magát, de a betegséggel vívott küzdelmeinek sajnos még nincsen vége. A boconádi kisfiú és szülei további költséges immunrendszer erősítő terápiák előtt állnak.
A japán kistraktoros közösség egyik tagja nagymotorral érkezett – hiszen "aki traktorozik, az motorozni is szeret" – így Lázárkának még egy élménnyel több jutott az eseményekben gazdag napra. – fotó: Agroinform.hu

A japán kistraktoros gazdák úgy érezték,

hogy a jó ügyért tenniük kell

és példát szeretnének mutatni az összefogásban is

– bízunk benne, hogy minél többen követik őket!

Csapatkép összefogásról, örömszerzésről és arról az érzésről, amelyet leírni nem is lehet... – fotó: Agroinform.hu

Aki segíteni szeretne, még megteheti! Az adományokat az alábbi jogtiszta számlaszámra lehet küldeni:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért

és Betegekért Közhasznú Alapítvány

11743002-20194468-00000000

Közlemény: Nyirő Lázár támogatása.