A feladat komoly igényeket támaszt a talajművelő eszközzel szemben. A legideálisabb megoldás, ha a szükséges munkaműveleteket  – a talajegyengetéstől kezdve, a sekély művelésen át, a talaj lezárásáig bezárólag – egy menetben végezzük el. Ily módon elkerüljük a nemkívánatos tömörödést és a talaj kiszáradását, illetve elősegítjük a magok egyenletes kelését.

A BEDNAR FMT sokéves tapasztalattal rendelkezik a magágykészítő gépek gyártása terén. A SWIFTER magágykészítő kompaktor professzionális megoldást nyújt mind a forgatás nélküli, mind a hagyományos művelési rendszereket előnyben részesítő gazdaságok számára.

BEDNAR magágykészítő

A BEDNAR magágykészítők fogásszélessége 3 méternél kezdődik és figyelemreméltó 18 méternél végződik.

Ideális műveletmenet
Nemsokára nyakunkon a tavasz, eljött az ideje tehát, hogy átgondoljuk, milyen munkagép mellett tesszük le a voksunkat.  A választásban döntő szerepet játszanak a talajviszonyok, a talajművelési rendszer jellege, illetve a termesztett növények. A BEDNAR Swifter kompaktorok egyes művelőelemei könnyűszerrel beállíthatók az adott körülményekhez képest. Minden SWIFTER kompaktor alapfelszereltsége a mellső pálcás henger, amely az egyengetést végzi, és a Crosskill-henger, amely összetöri a rögöket és visszatömörít. Felszerelhető még egy lezáró Finish-hengerrel, amely egy teljesen egyenletes, porhanyos talajfelszínt hagy maga után. A kapákat a különböző talajtípusok és növényfajok alapján választhatjuk ki: lehetnek 270 mm széles lúdtalp kapák, rugós Gamma-kapák, vagy 70 mm széles SB-kapák.

A SWIFTER kompaktorok ideális magágyat készítenek az összes szántóföldi növény számára. A precíz magágy rendkívül fontos előfeltétele a homogén növényállomány létrehozásának.

A SWIFTER kompaktorok ideális magágyat készítenek az összes szántóföldi növény számára. A precíz magágy rendkívül fontos előfeltétele a homogén növényállomány létrehozásának.

Tavasz rugós Gamma-kapákkal vagy lúdtalp kapákkal
A négy sorban elhelyezett rugós Gamma-kapák levegőztetik és lazítják a talajt anélkül, hogy szükségtelenül kiszárítanák a termőréteget. Nem hozzák a felszínre a nedves talajt, ezzel is elősegítvén a téli nedvesség megőrzését. A tavaszi növények növekedésének beindulásánál ez egy nagyon fontos tényező.

A forgatás nélküli talajművelési rendszerek velejárója, hogy gyakran nagy mennyiségű, betakarításkor keletkező növényi maradvánnyal kell megbirkózni. Ezek a szármaradványok magágykészítéskor eltömíthetik a munkagépet, ezért az gyakran nem is használható. Ilyen célból javasoljuk a lúdtalp kapás művelőszekciót, amelynél a kapák osztása 250 mm, illetve a 2 kapasor közötti távolság 600 mm.

A nagy fogásszélességű SE és SM sorozatot Wave-Flex rendszerrel szerelték fel, így ezek még hatékonyabban követik a talajfelszínt.

A nagy fogásszélességű SE és SM sorozatot Wave-Flex rendszerrel szerelték fel, így ezek még hatékonyabban követik a talajfelszínt.

Megfelelő megoldás mindenki számára
A Swifter termékcsaládban a néhány tucat hektáron gazdálkodók éppúgy megtalálják a számukra kedvező megoldást, mint a több ezer hektáros nagygazdaságok. A gép szerkezeti kialakítása lehetővé teszi az egyes szekciók gyors és egyszerű cseréjét az adott szántóföldi körülményeknek megfelelően. A gépek fogásszélessége 3 métertől 18 méterig terjed.
Tekintse meg miként vélekedik Forrás József, a somogy megyei Tengeri Kft. tulajdonosa, a BEDNAR Swifter kompaktor munkájáról!

Kattintson IDE és látogassa meg a BEDNAR megújult, folyamatosan frissülő magyar nyelvű weboldalát!