OMEGA OO_L – könnyített szerkezetű vetőgép

Az új OMEGA OO_L vetőgépek tervezésénél fontos szempont volt a gép kis önsúlya, de robusztus konstrukciója, illetve a precíz maglehelyezés is. A BEDNAR vállalat 2017 második felében 3 új modellt dob piacra 3, 4 és 6 m-es munkaszélességben. A vetőgép önsúlyának jelentős csökkenését a polietilénből készült magtartály teszi lehetővé. A 3 és 4 m-es munkaszélességű változat 2800 literes, a 6 m-es munkaszélességű változat pedig 3500 literes magtartállyal kerül ki a gyártósorról.

bednar

A vetőgépek új generációja, az OMEGA OO_L polietilénből gyártott magtartállyal rendelkezik; 3, 4 és 6 m-es munkaszélességekben lesz elérhető

A traktor nyomvonalának pontos követését a tárcsás egység „X“ alakú elrendezése garantálja. Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a gyár kiküszöbölte a vetőgép oldalirányú elmozgásait, ezáltal rendkívül precízen, átfedés- és kihagyásmentesen végezhetik el a gazdák a vetést.

Bednar

Az „X“ alakba rendezett tárcsasorok garantálják a traktor nyomvonalának pontos követését.

Az OMEGA OO_L az előző verzióval szemben már 460 mm-es tárcsalapokkal van ellátva. A kisebb átmérőjű lapok nagyobb kerületi sebességet érnek el, ami jobb minőségű magágy-előkészítést tesz lehetővé. Az OMEGA OO_L modelleket is fel lehet szerelni hullámos tárcsasorral, amely elsősorban nehéz, kötött talajokon jelent hatalmas minőségbeli előrelépést.

Táblavégi fordulóknál a 6 m-es modell ofszet elrendezésű tömörítő keréksorának 12 kerekéből 10 használatban marad, ami jelentős mértékben csökkenti a talajra kifejtett nyomást, csökken a taposás által okozott tömörödés.

Bednar

Az OMEGA OO_L modellek 460 mm-es tárcsalapokkal vannak szerelve.

Trash Cutter – késes henger az erős szármaradványok ellen

A Trash Cutter késes henger a SWIFTERDISC XO_F rövidtárcsák és a STRIEGEL-PRO szárrendezők opcionális felszereltségeként jelenik meg. A hengert spirális alakban elhelyezett vágólapok alkotják. A kis átmérőjű (310 mm), nagy kerületi sebességű henger kiválóan aprítja a repce és napraforgó betakarítása után felszínen maradt tarlómaradványokat, valamint a köztes növényeket. A késes henger alkalmazása jobb minőségű tarlómaradvány-elmunkálást biztosít és megkönnyíti a következő műveletek elvégzését.

Bednar

A Trash Cutter a SWIFTERDISC rövidtárcsákra és a STRIEGEL-PRO szárrendezőkre szerelhető.

Bednar

Már egyetlen menetben is kiváló eredményeket ér el napraforgótarlóban.

SWIFTERDISC XO_F – megújult a népszerű tárcsás tarlóhántó

A népszerű SWIFTERDISC XO_F rövidtárcsa-család jelentős változásokon esett át az elmúlt évben. A megújult szerkezeti kialakítás lehetővé teszi egy megerősített hidraulikus mellső Crushbar simító vagy egy Trash Cutter késes henger felszerelését az erős szármaradványok ellen.

Bednar

Az új SWIFTERDISC generációt már Trash Cutter késes hengerrel is meg lehet rendelni.

Az elmunkáló hengerek új paralelogramma vezetésű felfüggesztése és a hidraulika munkahengerek rögzített távtartó gyűrűkkel való ellátása gyorsabb és kényelmesebb munkamélység-állítást tesz lehetővé. Műszaki szempontból még lényeges újítás a tárcsalapokat, csapágyházakat és tartókarokat összefogó csavarkötések biztosítása. Ezek a csavarkötések speciális alátétekkel vannak biztosítva a vibráció okozta kilazulás ellen.

Gyors munkamélység-állítás a rögzített távtartó gyűrűknek köszönhetően.

Bednar

A tárcsalapokat, csapágyházakat és tartókarokat összefogó csavarkötések speciális alátétekkel vannak biztosítva a vibráció okozta kilazulás ellen.

Hamarosan érkezik a cikk folytatása, amelyben további BEDNAR újdonságokat ismerhetnek meg.

Kattintson IDE és látogassa meg a BEDNAR folyamatosan frissülő magyar nyelvű weboldalát!