Bernd Feuerborn, a díjakat kiosztó mezőgazdasági újságíró nem csupán a közel 700 lóerős teljesítményt dicsérte, de felhívta a figyelmet a világ legnagyobb teljesítményű traktorának tökéletes vezetési kényelmére is.

A Quadtrac traktorok a legnagyobb fülkével rendelkeznek a piacon, és egyedülálló kilátást kínálnak. A vezetőfülke különlegesen szigetelt rendszere kiegyenlít és elnyel minden irányú mozgást, így tökéletes vezetői komfortot és hatékony munkavégzést kínál.

A Quadtrac a zsűrit leginkább csúcsteljesítményével, vonóerejével és talajkímélő munkavégzésével nyűgözte le. Négy egymástól független gumihevederes járószerkezetnek köszönhetően a traktor váza összesen 5,6 négyzetméteren találkozik a talajjal, így a gép tömege 25%-kal nagyobb területen oszlik el a talajon, mint a versenytársak kialakítása esetén.

A nagy érintkezési felület növeli a vonóerőt is, miközben nagy mértékben csökkenti a talajra nehezedő nyomást, és szinte teljes mértékben elkerülhető a csúszás is.

Minden Quadtrac traktor új FPT Industrial Cursor 13 motorral rendelkezik. A 6 hengeres motor 12,9 literes, intercoolerrel felszerelt, és jelentős növekedést hoz a termikus hatásfok terén. Az új Quadtrac sorozat, mely először az Agritechnica kiállításon került bemutatásra, az első olyan nagy traktorok között szerepel, melyek SCR rendszerrel teljesítik a Tier4-es emissziós szabályozás követelményeit.

Az új motorok egyedi HI-eSCR technológiát alkalmaznak, mely optimális égési feltételeket idéz elő a motorban, így kedvező üzemanyag fogyasztással is számolhatunk. A szabadalmaztatott technológia nem csak egyedülállóan költséghatékony, de NOx átalakítási hatékonysága 95%-os, mely meghatározó az iparágban. A motor maximális teljesítményt kínál növekvő kibocsátás, vagy a hatékonyság csökkenése nélkül.

Az “Év traktora 2014” kitüntetést a DLG, német mezőgazdasági magazin munkatársai és más európai mezőgazdasági magazinok újságírói ítélik oda. A díjazottak közé innovatív és egyedülálló újításokat bemutató mezőgazdasági gépek kerülhetnek. A díjat az Agritechnica kiállításon adják át.