A Claas paderbornban a nyilvánosság előtt mutatta be a kezelés, a karbantartás és a hatékonyság területén mindazon újításokat, amelyek még sokoldalúbbá és gazdaságosabbá teszik a JAGUAR silózókat.

A JAGUAR 800-as sorozata egyre inkább hasonlít 900-as testvéreihez kerek formájával és tágas VISTA CAB fülkéjével, amely kiváló kilátást biztosít a gépkezelőnek. Örökölték még mindemellett a 900-as CEBIS kezelőegységét és mechanikus gyorscsatlakozóját is, amelyek ugyancsak a gépkezelő munkáját segítik. Szintén újdonság, hogy a JAGUAR 800-as silózók most opcióként MULTI CROP CRACKER szemroppantóval is rendelhetők, illetve opcióként az anyagáram optimalizálásához a kidobóventillátor és a hátfal távolságát egyszerűen, mechanikusan be lehet állítani.

Újdonság a JAGUAR 900 sorozatban az opcionális DYNAMIC COOLING hűtő rendszerrel akár 12 kW pluszteljesítmény is keletkezhet, amely így az szecskázási teljesítménynél használható fel. A LEXION modellekből ismert CRUISE PILOT automatikus menetszabályzó rendszerrel a silózó nagy- és kishozamú állományok esetében is megfelelő motorterheléssel üzemel. Emellett megújul a 900-as család előtömörítő egysége is.

Mindkét sorozatba új, hathengeres Mercedes-Benz motorokat szerelnek, amelyek mellé nagyobb, akár 1500 literes üzemanyagtartályt kapnak az új JAGUAR-ok. További közös pont a JAGUAR 800-as és 900-as szériákban az új karbantartási megoldás, amely jelentős időmegtakarítást eredményez. A szemroppantó be- és kiszereléséhez a felhajtott jobb oldalburkolatot most 90 fokkal hátrafelé is el lehet forgatni. Ez jelentősen megkönnyíti a hozzáférést, pl. a szemroppantó targoncával történő ki-, illetve beemeléséhez. De ily módon a kidobó-ventilátor is könnyen kiemelhető a gépből.