A Pöttinger megújította függesztett, oldalsó tárcsás, NOVADISC kaszacsaládját. Az új széria négy modellből áll, 2,2 és 3,46 méteres munkaszélesség között.

A kaszák mindössze 40-70 LE teljesítményigényűek, így igazán költségtakarékosan üzemeltethetők. A különböző traktorok eltérő méretű és szabványú függesztő szerkezete sem okoz problémát a felcsatlakoztatáskor, mivel a függesztő csapok könnyen variálhatók az adott traktor hárompont függesztéséhez.

A kaszák meghajtásához, a 222, 262 és 302 típusoknál 540, míg a 352-es típusnál pedig 1000 f/min TLT fordulatszámra van szükség.

Az új NOVADISC széria gátoldalak, töltések kaszálását is könnyen elvégzi – fotó: Pöttinger

A kaszacsalád legnagyobb újdonsága, hogy a traktorhoz képest, + 22 és -30 fokos mozgási ívben is képes dolgozni így folyó töltések és árokpartok kaszálására ideális, illetve rézsű kaszálás is kiválóan elvégezhető vele. Rövid ideig ehet 45 °-os  szögben is lehet kaszálni, a retesz kioldásával. Amennyiben idegen tárgyba ütközik, az ütközésvédelem hátrafelé 12 fokban képes kitéríteni a kaszát.

Ha a biztonsági kapcsoló kiold, akkor ezt hátratolatva tudjuk visszakapcsolni. A meghajtószíj állandó, optimális feszességét hátsó feszítőgörgő szabályozza, így biztosítva az állandó, egyenletes nyomatékátvitelt. Két felfüggesztő, tehermentesítő rugó garantálja, hogy a kaszagerendely alig gyakorol nyomást a talajra. A talajra gyakorolt nyomás három szakaszban állítható be. Az egyedülálló kinematika biztosítja, hogy a kaszagerendely azonos nyomást gyakoroljon a földre teljes szélességben. A talajnyomás rugalmasan adaptálható az egyes üzemi körülményekhez. Ennek köszönhetően a kopás és a teljesítményigény minimálisra csökkenthető.

A szállítási helyzet jó rálátást nyújt a traktor mögé, a visszapillantó tükrökben – fotó: Pöttinger

A szállítási pozícióhoz a kaszát 102 fokban felhajtva, hátra fordíthatjuk. Így hátrafelé, mindkét visszapillantó tükörben akadálytalan a rálátás. Alacsony szállítási magasságot az opcionálisan rendelhető, hidraulikusan összecsukható oldalvédő burkolattal érhetünk el. Ezenkívül a kaszát – szintén opcióban – függőlegesen parkolóállványon lehet elhelyezni és tárolni, amely jelentős helymegtakarítást nyújt a felhasználónak.