Az Agroinform.hu körkérdés cikksorozata minden héten valamilyen a gazdálkodás szempontjából aktuális kérdésre keresi a választ. Ezúttal a magas növényállomány permetezéséhez alkalmazható, önjáró hidas gépek kiválasztásával kapcsolatban kérdeztük a forgalmazókat.

A három legalapvetőbb kérdés permetezőgép választásakor a szabad hasmagasság, a tartálykapacitás és a szórókeret-szélesség – fotó: Agroinform.hu

Sok múlik a termény helyes tárolásán és szárításán – éppen ezért sok kérdés is felmerül: érdemes szárítógépbe beruházni, ha igen, milyenbe és persze, milyen formáját válasszuk a gabonatárolásnak? Másik heti körkérdésünkben a terményszárítás és- tárolás témáját jártuk körül.

Cimbria felsőpályás ledobókocsis szállítószalag csarnok-betöltéshez – fotó: CHH Műszaki KFT.

Békés megye délnyugati csücskében gazdálkodik 348 hektáron a Sámson 2000 Kft. A Békéssámson határában található telepen Martonosi György termelésvezető mesélt arról, hogyan végzik a munkát a többnyire lapos fekvésű, víznyomott területeken a 100 lóerős CLAAS ARION traktoraikkal.

A vállalkozás 1987 óta hű a CLAAS márkához.

Sok vállalat a gyártótól kapott képek alapján készíti el falinaptárát, így azok a legtöbbször egyformák vagy nagyon hasonlók valamennyi országban, ahol márkaképviselete van az adott beszállítónak. Az AXIÁL Kft. Fendt márkája idén egyedibb megoldásra törekszik, és szeretné a Fendt traktorok rajongóinak látásmódját, valamint érzelmeit is megjeleníteni a 2020. évi Fendt falinaptárában, amelyhez 12+1 különleges fotót keres.

Szeretnék a Fendt traktorok rajongóinak látásmódját, valamint érzelmeit is megjeleníteni – fotó: Agroinform.hu

A siófoki Farkas Szerviztechnika Kft. Magyarország legnagyobb raktárkészletével rendelkezik gázolajtartályok, kimérők és szállítható gázolajtartályok tekintetében. Olyan egyedi megoldásokat nyújtanak az általuk forgalmazott termékek által, melyek egyszerűvé, biztonságossá és a világ bármely pontjáról ellenőrizhetővé teszik a tankolást. Az innovatív, precíziós gazdálkodásba tökéletesen beleilleszthető termékkínálatról Farkas Gábor kereskedelmi igazgatót kérdeztük.

A fém IBC-tartályok teljesen UV-állók, magas minőségűek, így akár 30-35 évig is használhatjuk őket.

Nyár közepén látott napvilágot, hogy a GIANTS Software GmbH Platinum Edition kiadással jelentkezik októberben a Farming Simulator 19-ből. Végre a CLAAS is csatlakozik az FS 19 játékban elérhető „brand”-ek népes táborához. A CLAAS gépek a Platinum kiadás keretében kerülnek bevezetésre, a Farming Simulator 19-ben, amelyet a kiadó idén ősszel, október 22-én dob piacra. A játék rajongói biztosan nagyon kíváncsiak milyen CLAAS gépekkel lehet majd virtuálisan gazdálkodni a Platinum Edition kiadásban.

A Bónusz DOMINATOR 108 SL MAXI kombájn várhatón megdobja az előrendeléseket – fotó: GIANTS Software