Ugyancsak kiemelendő, hogy a legjobban fejlődő nyugati fő traktormárka a Massey Ferguson volt: az előző évhez képest 82%-kal több erőgép talált gazdára 2012-ben MF-ből. Az idei AGROmashEXPO-n ennek az európai szinten is kiemelkedő eredménynek állított emléket a közép-európai forgalmazó, az Austro Diesel.

A siker okai: hogyan ugrott az MF tíz év alatt 10%-ot piaci részesedésben és vált meghatározóvá a magyar traktorpiacon?

Először is a termékpalettát szükséges kiemelni több szempontból. Mára az MF gépei a teljes gazdálkodói igényt lefedik 69-től egészen 370 LE-ig traktorkínálatban. A szőlős-gyümölcsösgazdáktól, a családi gazdaságokon át egészen a nagygazdaságokig biztos lehet benne minden gazdálkodó, hogy az igényeinek legmegfelelőbb traktort nyújtja neki a gyártó. A minőségi jól bevált fő elemek kiválóan kerülnek kombinálásra az élenjáró újításokkal.  Gondoljunk csak a Dyna hajtóművekre, amelyeket már több, mint 25 éve gyártanak, vagy a SISU motorok többszázezres darabszámára. Ezek garantálják a hosszútávú megbízhatóságot, amelyek kiegészülnek a mai modern fejlesztésekkel, mint például az SCR rendszer, amelyet az MF hasznát elsőként az erőgépekben már 2008-ban.

Azonban a kiváló gépek mellé hasonló színvonalú szolgáltatás dukál a siker érdekében. Az Austro Diesel 2012-ben díjnyertes 24 órán belüli alkatrész ellátási rendszere, valamint a 9.200 nm-es felülettel rendelkező központi alkatrész raktár a kiszolgálási rendszer szíve és lelke. A 24 órás rendszer lényege, hogy a meghibásodott alkatrészt a hiba jelzése után Magyarország bármely területére 24 órán belül leszállítja a helyi MF kereskedőhöz a cég. Íly módon pedig hatékony, gyors és kiszámítható gazdálkodást tesz lehetővé partnerei számára.

A megbízható, élenjáró és takarékos megoldások a termékben és szolgáltatásban pedig előbb-utóbb bizalmat ébresztenek a gazdálkodókban. A 14%-os piaci részesedés egyértelműen a megelégedettség, a hosszú éveken át tartó fejlesztő munka, valamint a kiváló háttértámogatás eredménye.

A forgalmazó hozzászólása: „Köszönjük a gazdálkodóknak, akik eddig is bíztak bennünk és 2013-ban is várjuk a régi és új érdeklődőket újdonságokkal, minőségi gépkínálattal és magas színvonalú szervizhálózattal.”