MonoshoxŸ.EU felfüggesztés lengéscsillapítással

Ahhoz, hogy nagy sebességnél is jó minőségű munkát végezzünk (állandó tőtávolság, megfelelő vetési mélység) nem elegendő, ha csak a talajnyomást emeljük meg. Erre fejlesztette ki a Monosem a vetőelemek speciális felfüggesztését, a MonoshoxŸ.EU –t. Mint minden nagy teljesítményű lengéscsillapító rendszer, ez is a terhelőrugókat kombinálja a speciálisan vetőelemekkel történő felhasználásra kifejlesztett lengéscsillapítóval. A munka alatt mindkét terhelőrugó a vetőelemet a földre szorítja, és a lengéscsillapító rugózása elvezeti az ütéseket. A vetési mélység és -pontosság így optimális marad.

Széles paralelogramma függesztés gyors csoroszlyanyomás-beállítással

A MonoshoxŸ NG Plus M új paralelogramma függesztése két állítható terhelőrugóval lehetővé teszi a gyors alkalmazkodást a vetési körülményekhez. A két rugó nyomása a szélesebb paralelogrammával a vetőgép még nagyobb stabilitását eredményezi.

MonoVŸ csoroszlya gyorsrögzítő rendszerrel

A MonoVŸ szabadalmaztatott gyorsrögzítő rendszerű csoroszlyáival az ember mindig biztos lehet abban, hogy a csoroszlyák egy valóban V alakú hornyot képeznek, így a vetőgép mindenféle vetési körülményekhez gyorsan alkalmazkodik. A hagyományos tárcsás csoroszlyás vetőgépeken és azokon a vetőgépeken, melyek egy vetőcsoroszlyával is felszereltek, a csoroszlyához csak akkor lehet hozzáférni, ha az ember a nyitócsorszlyát és a tömörítő kereket is leszereli.

A gyorsrögzítő rendszerű MonoVŸ csoroszlyát mindenféle szerszám nélkül, könnyedén le lehet szerelni, és ugyanilyen gyorsan és egyszerűen vissza is lehet tenni, csak be kell kattintani a keretben kialakított vájatba. Az optimális magtávolság és az egyenletes vetési mélység elérése érdekében – a kívánt vetési mélység és a felhasznált vetőmagnak (kukorica, cukorrépa, repce, napraforgó, bab, mogyoró, stb.) – megfelelően két csoroszlyával kapható: a hosszú csoroszlya „normál” használatra és a hosszú csoroszlya sekély vájatokkal a kis vetési mélységet igénylő magok vetésére, illetve száraz vetési körülményekre.

Hátsó tömörítőkerék gyors beállítási lehetőséggel

A MonoshoxŸ NG Plus M vetőelemet hátsó, karral állítható kerekkel is ellátták. A jobb karral a hátsó tömörítőkerék talajnyomását tudjuk gyorsan és pontosan beállítani (20 százalékkal nagyobb nyomás). A bal karral a kerekek dőlését lehet a vetési körülményekhez igazítani.

Sok év kutatásának és több száz, különböző országokban működő vetőgép eredményeinek felhasználásával született meg az az új MonoshoxŸ Plus M: MONOSEM sorozat, mely nagy sebességnél is biztosítja a kitűnő vetési minőséget. A Monosem gépújdonságát az érdeklődők az Agritechnica 2013 kiállítás 11-es csarnokának B 53 standján tekinthették meg.