A Ferox kapái – tervezésüknél fogva – tökéletes mélységtartást biztosítanak, ugyanakkor a kapák rezgő mozgása segíti a talaj porhanyítását. „Az intenzív rezgéseknek és a viszonylag széles kapaosztásnak köszönhetően a Väderstad Ferox képes a szármaradvány egyenletesebb eloszlására” - mondja Johan Alsäter, a Väderstad termékmenedzsere.

A Ferox 50 mm-es kopóheggyel szerelt kapái 10-12 cm munkamélységben képesek dolgozni – Fotó: Väderstad

A Väderstad Ferox egy univerzális munkaeszköz, mely számos műveletet képes elvégezni a különböző igényeknek megfelelően. „A nagy áteresztőképességű, vibráló kapák segítségével a Ferox könnyű kultivátor igen jó hatékonysággal képes kezelni a növényi maradványokat és gyomokat. Amennyiben a feltételek lehetővé teszik, a Ferox segíti a talaj száradását a vetés megkezdése előtt."

A Ferox alapfelszereltségként mellső CrossBoard simítóval van felszerelve. A CrossBoard hatékonyan aprítja a nagyobb rögöket és egyengeti a talajfelszínt. A művelés intenzitása hidraulikus úton változtatható a traktorfülkéből.

A CrossBoard hatékonyan aprítja a nagyobb rögöket és egyengeti a talajfelszínt – Fotó: Väderstad

A Ferox 50 mm-es kopóheggyel szerelt kapái 10-12 cm munkamélységben képesek dolgozni. A különböző művelési igényeknek megfelelően a munkagép 5 vagy 6 kapasorral szerelhető fel, valamint külön opciós kiegészítőként CrossBoard simítóval vagy pálcás hengerrel is. Az 5 kapasoros típus 12, míg a 6 kapasoros 11 cm-es kapaosztással készül. Mérettől függően a szállítási szélessége 3,15-4,05 m közötti. A Väderstad Ferox gyártása az év végén indul.