A századik év azonban nem csupán a fennállás ünneplése kapcsán marad emlékezetes, több szempontból is rekord időszaknak számított, amiről ebben a lapszámban részletesen is beszámolnak. Ezáltal a jubileumi év lenyűgöző eredményei további kutatásokra és fejlesztésekre ösztönzik a cég szakembereit.

A CLAAS traktorok kategóriájukban már jó ideje a legmegbízhatóbb és leggazdaságosabban üzemeltethető erőgépeknek számítanak. A teljes traktorkínálat 50-500LE közt van, minden igénynek megfelelően, és a folyamatos fejlesztésre való törekedés a betakarítási technológia terén is megmutatkozott, így mostanra már ott is megjelentek az új termékek.

A cikk végén közvetlenül is fellapozható magazin a közelmúlt eredményei mellett az újdonságokra is ráirányítja a figyelmet.

Megtudható, hogy az elmúlt év során 2%-kal nőtt Magyarországon az újonnan értékesített CLAAS traktorok piaci aránya, így ez 2013-ban elérte a 13%-ot. Ennek elismeréseként a CLAAS egy ARION 650-es erőgépet adott át az AXIÁL Kft-nek, amire ünnepélyes keretek közt a szolnoki telephely átadásán került sor.

Látható egy képriport a 2014-es AgrárgépShow legemlékezetesebb pillanataiból válogatva, melyen a 2014-es év traktorának is megválasztott CLAAS AXION 850 univerzális erőgép az idei  AgrárgépShow rendezvényének gépesítési kategóriájában Nemzetközi Innováci Nagydíjat kapott.

Talán csak kevesen tudják, hogy 1997-óta Törökszentmiklóson működik a CLAAS Csoport magyarországi leányvállalata, ahol a vágóasztalok és vágóasztal szállítókocsi fejlesztése és gyártása mellett kukorica és napraforgó adapterek, fűkaszák és ferdefelhordók gyártásával foglalkoznak. Ezúttal ennek működése is alaposabban megismerhető.

A CLAAS termékpalettáján a teleszkópos rakodók 2005-től szerepelnek. A felsőbb teljesítménykategóriát ezúttal a 6 új modellből álló Scorpion sorozattal emelik. A 6 és 88 méter közti emelési magassággal és 3-5,5 tonna közti emelési kapacitással rendelkező munkaeszközök most minden szempontból megismerhetővé válnak.

A szakmaiságban és szerelésben elmélyültebb olvasók számára íródott a REMAN – a CLAAS alkatrész-felújítási rendszerével foglalkozó cikk, nekik további csemegeként szolgál az új vagy felújított kardántengely kérdését taglaló írás, ami műhelytitkokat árul el és hasznos tanácsokkal szolgál a mindennapokban.

Természetesen a cég legmodernebb technológiája sem érne semmit, az azokat üzemeltető partnerek nélkül, így két partnerriport is olvasható a lapban. Az egyik az oszkói aranykombájn történetét meséli el, a másik pedig a vas megyei Bodorics Pál gazdálkodó mindennapjait mutatja be.A magazin közvetlenül is olvasható a képre kattintva.