A Kite Zrt. hagyományosan a szántóföldi gépek technológiai innovációjáról, és széles gépkínálatáról híres a magyar gazdák előtt. Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow keretein belül megtekintheti a szőlő- és gyümölcstermesztés, a kertészet, és az állattenyésztés gépesítésének soha nem látott széles választékát.

Állattenyésztés

A KITE ZRt. kínálatában a szálas takarmányok betakarításától, egészen a trágya kijuttatásáig bezárólag komplex gépsor áll rendelkezésre. Kiállításunkon a különböző méretű gazdaságok is megtalálják a számukra leginkább megfelelő gépeket.

A szálas anyagok esetén a kaszálási és rendkezelési feladatokra a SIP által gyártott gépeket mutatjuk be. A kör bála készítéséhez a John Deere fix- és változókamrás bálázók, míg kocka bála készítéshez a KUHN LSB típusú bálázó gép áll rendelkezésre.

A bála felszedését, kazlazását leghatékonyabban a Crai, illetve a Plegamatic típusú pótkocsik használatával végezhetjük el. Az elkészített bálák szállítási feladataiért a Joskin szállítójárművei, mozgatási feladataiért pedig a JCB rakodógépek felelősek.

Miután bejuttattuk a takarmányt a telepre, takarmány bontókra, kiosztókra és takarmány keverőkre van szükségünk. A spanyol gyártmányú Tatoma gépeivel könnyedén elvégezhetjük az állatállomány kiszolgálását.

A takarmányozási technológiákról beszélve nem feledkezhetünk meg az aprított takarmányokról sem. A John Deere önjáró szecskázógépei a piacon a legjobb minőségű takarmányok előállítására képesek. Teszik ezt a legalacsonyabb fajlagos üzemanyag felhasználással, és azzal a megbízhatósággal és tartóssággal, mely egyedülállóvá teszi a piacon. A nagy teljesítményű önjáró szecskázógépek kiszolgálása a szűk rendelkezésre álló idő miatt döntő lehet. Ezért a KITE Zrt. kiállításán megismerhetjük a nagy szállítási kapacitású silószállító járműveket is.

Az állattenyésztésben a feladatok hosszú sora azonban nem zárul be a takarmány felhasználásával. A képződő trágya kijuttatása, legyen az folyékony vagy szilárd halmazállapotú, mind megvalósítható a Joskin szerves trágya kijuttató berendezésekkel, a talaj felszínére vagy közvetlenül a talajba injektálva.

A fent említett munkagépek hatékony és gazdaságos üzemeltetése csak korszerű traktorokkal valósítható meg. A John Deere traktorok széles választékának köszönhetően a kisebb teljesítményigényű gépektől egészen a legnagyobb teljesítményigényű vontatott hígtrágya injektáló tartálykocsikig ki lehet választani a legmegfelelőbb erőgépet.

 

Szőlő és gyümölcs termesztés

A szőlőtermelés gépesítésében kiemelten kínáljuk a Pellenc cég termékeit, amelyekkel az előmetszés/metszés, a soralj művelése, a szőlő zöldmunkái – csonkázás, lombleszívás-, és nem utolsósorban az önjáró és vontatott kombájnokat, melyekkel a kiváló minőségű szüreti munkák megvalósíthatóak.

Mind a szőlő, mind a gyümölcs gépesítésében megjelennek a Peruzzo nyesedék kezelő eszközök, a Tortella ásógépek és talajmarók valamint a Hermes sorköz kaszálásra alkalmas gépei. A növényvédelemben a Nobili permetezőgépek axiál és radiál ventillátoros megoldásainak széles tárházát tekinthetik meg.

Újdonságként jelenik meg a gyümölcs gépkínálatunkban a Technofruit almaszedőkocsi, valamint a Lotti soraljművelő eszközhordozók különböző adapterekkel.

 

Kertészet

A zöldség termelés eszközei közül különösen a fóliasátor alatt alkalmazható hatékony munkavégzés gépeire fókuszálunk az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. Badalini talajlazítók, Tortella ásógépek és talajmarók, Hortech ágyáskészítők, mulcsfólia fektetők valamint különböző típusú palántázó gépek is bemutatásra kerülnek. A növényvédelmi munkákra a Nobili permetezőgépek zöldség specifikus változatait tekinthetik meg.

A kertészeti munkagépek hatékony és gazdaságos üzemeltetése csak korszerű erőgépekkel valósítható meg. A kiállításon bemutatjuk, hogy a John Deere rendkívül széles traktor választékot kínál a kisebb teljesítményigényű munkagépek működtetésétől a nagyobb teljesítményigényű gépekig, ezek keskeny nyomtávú illetve fülkés és fülke nélküli változataival igazodva a technológia igényéhez.

Napjainkban az innovatív megoldások egyre inkább hatnak a teljesítményre és a hatékonyságra, ami a felhasználó számára komoly anyagi megtakarítást, ezzel pedig többletprofitot teremtenek.

Az elérhető innovatív eszközökről érdeklődjön a KITE Zrt. gépértékesítő kollégáinál!

www.kite.hu