Dér Attila, a Deraland Kft. ügyvezetője gépészmérnökként szakértő szemmel alakította ki a cég profilját. A kaposvári központtal és lábodi telephellyel működő társaság traktor kiegészítő berendezések forgalmazásával foglalkozik. A vállalkozás mottója - „Minden, ami a traktor körül számíthat” - komoly szakmai hátteret is rejt, hiszen olyan traktor-kiegészítőket kínálnak a gazdák számára, amelyek üzemanyag-, idő- és ezáltal költségmegtakarítást jelentenek.

„2012 a talajvédelem éve a Deralandnál” –nyilatkozta Dér Attila az

Agroinform-nak az AGROmashEXPO-n.  A Deraland Kft. számára a talajvédelem előtérbe helyezése a gazdálkodás során különösen fontos irányelv. A kiállítás standján a talajvédelem eszközeit: a gumiabroncs nyomás-szabályozókat, illetve a gumihevederes járószerkezetet igyekeztek megismertetni minél több gazdával.


A gumiabroncs-nyomásszabályozás

azért nagyon lényeges, mert a traktor egy olyan jármű, amely szántóföldön és közúton is közlekedik. Közúton egy fúvottabb, nagyobb nyomású abroncsot kell beállítani, míg szántóföldi talajon alacsonyabb nyomásértékű abroncssal ajánlott közlekedni. Ha ezt betartják a gazdák, akkor ennek a módszernek köszönhetően

-csökkenthető a talajtömörítő-hatás,

-csökkenthető a talajtaposás,

-növelhető a felfekvő-felület,

-csökkenthető a gumiabroncsok legördüléséből adódó csúszás,

-csökkenthetők az üzemanyag-költségek,

-növelhetők a veteményeik termés-hozama azáltal, hogy a kevésbé tömörített talajban a növényzet gyökere mélyebbre tud hatolni, a nedvesség és csapadék is jobban le tud jutni a talaj alsóbb rétegeibe.

 


Talajvédelem eszköze: a gumihevederes járószerkezet


Abban az esetben, ahol már a gépek saját tömege olyan nagy, hogy kerekes abroncsozású traktorokkal nem megoldható a mozgatásuk, ott lép használatba a gumihevederes járószerkezet, amely gyári első szerelésű, illetve utólagos szerelésű változatban is elérhető. Az ikerkerekezéssel ellentétben további nagy előnye a gumihevedernek, hogy európai közlekedési feltételek mellett is kitűnően alkalmazható, hiszen közúton sem foglal el több helyet a megengedettnél.


A talajvédelmet segítő gép-kiegészítőkön kívül kiemelendők a Deraland Kft által forgalmazott Zuidberg holland gyár

-mellső függesztései és

-mellső TLT hajtóművei is. Ezeknek a gépeknek a segítségével meg tudják valósítani a gazdák egy menetben akár két munkaműveletnek az elvégzését is.


A svéd ALÖ QICKE gyá
rtót szintén érdemes említeni a Deraland termékpalettáról. A 60 éve rakodógépek gyártásával foglalkozó cég szintén világelső és piacvezető termékeit ismerhette meg a közönség. A géptulajdonosok a nagy értékű traktorjaikat, mint rakodógépeket is tudják használni a kiegészítőknek köszönhetően.


A Scharmüller osztrák vonóbekötés –gyártó céget már 3 éve a Deralnd képviseli hazánkban. A Scharmüller, eszközeivel mindenféle igényre megoldást tud nyújtani a traktor és vontatmány közötti kapcsolatokban.


A német Cleanfix tisztítóventillátorait szintén hosszú évek óta népszerűsíti a Deraland. A Cleanfix motorok hűtésrendszereinek a tisztántartására fejlesztett ki egy olyan ventilátor lapátot, amely megfordítja a lapát állását és szívásból lefújatási munkaműveletként levegő-átöblítéssel tisztítja le a hűtőfelületeket.

 

www.deraland.hu

Üzemanyagfogyasztásról és gázolaj-árakról IDE KATTINTVE érdekes FÓRUMTÉMÁKAT OLVASHAT

TALAJKÖZPONTŰ MŰVELÉSRŐL, TERMŐFÖLDRŐL IDE KATTINTVA ÉRDEKES

FÓRUM TÉMÁKAT OLVASHAT!

Műhelyről, alkatrészről, szerszámról, gépekről ide kattintva fórumozhat