hengerNéha jó lenne gyorsan kiemelni, vagy összecsukni a gépet, de a költséghatékony tolatós vagy összekapcsolós megoldás kompromisszumot és több mellékidőt kíván.

Nedvesebb talajon gyakran beragad, eltömődik a gépe, gyakran kell kitisztítani?

eltömődés

Hajlamos a gép a beragadásra, így később lehet rámenni vele a talajra, így csapadékos időjárásnál probléma lehet, hogy elhúzódik vagy félbeszakad a talajmunka.

Kiszáradt talajon nem töri össze kellőképpen a nagyobb rögöket, még több menetben sem?

rögHa a nagyobb hantok kiszáradnak, kevés olyan megoldás akad, amellyel kis költséggel aprítani lehet azokat. A több menetes rögtöréssel sem mindig garantált, hogy jó magágyunk lesz.

Ilyen egy jó henger, egy Güttler® hengerGüttler henger

Könnyen kezelhető nyitás-csukás a fülkéből, tolatás nélkül. Munkamenet közben is egy mozdulattal kiemelhető, így nem merül el. Helyben megfordul, akár kiemelés nélkül is. Kevésbé ragad be, mint a hagyományos hengerprofilok, öntisztító, nem igényel takarítást. Hamarabb rá lehet menni vele a talajra, illetve tovább lehet dolgozni vele. A profil csúcsaival és éleivel hatékonyan szúrja, vágja, repeszti a rögöket, így gondoskodik a kiemelkedő rögtörésről extrém száraz körülmények között is.

Egész évben sokoldalúan használható: szántáselmunkálásra, magágy készítésre, vetéslezárásra, bokrosításra, műtrágya bedolgozásra, vagy akár gyep- és legelőápolásra.

Hogyan lesz biztosabb termése GÜTTLER technológia használatával?csíraVetés előtt használva ideális GÜTTLER magágyat készíthet vele:

1. legfelül rögös (klímavédelem, cserepedés és szélerózió ellen)
2. felül laza (talajnedvesség megőrzés és talaj felmelegedés)
3. alul tömör (egyenletes vetésmélység)

Az optimális talajszerkezet visszaállítása a felfagyás után bokrosító hengerezéssel kalászszám növekedést érhet el.

Eloszlatjuk a tévhiteket, melyek a biztosabb termést veszélyeztetik

Tömörítésnél nem a henger tömege a lényeg, hanem a nyomóerők hatásvonalai. A GÜTTLER henger oldalirányban fejti ki a tömörítő hatást. Magágykészítésnél soha nem a sima felszín a lényeg, hanem ami alatta van, ahol a vetőmag csírázik és a gyökerek fejlődnek. A GÜTTLER magágy a fejlődő növénynek optimális. A GÜTTLER henger szakszerű vetés utáni hengerezésnél nem tép ki növényt, nem emel ki magot. Alkalmas növényápolásra. Nem elég a vetés utáni lezáró hengerezés, az egyenletes vetésmélység és kelés érdekében kell vetés előtt hengerezni.

Güttler hengerOffset a könnyen elérhető, gyorsan megtérülő GÜTTLER henger

Munkaszélesség: Szállítási szélesség: Tömeg: Vonóerőigény:
5,40 m 2,40 m 2800 kg 70 LE
PW 540 Offset henger - nettó 2.755.000,- Ft

FlatSpring simító PW 540 Offset - nettó 856.000.- Ft
PW 540 Offset + FlatSpring - nettó 3.611.000,. - Ft
Munkaszélesség: Szállítási szélesség: Tömeg: Vonóerőigény:
6,40 m 2,40 m 3240 kg 80 LE
PW 640 Offset henger - nettó 2.917.000,- Ft

FlatSpring simító PW 640 Offset - nettó 994.000.- Ft
PW 640 Offset + FlatSpring - nettó 3.911.000,. - Ft

A legtöbb gazda, aki a GÜTTLER Offset-et használja, 20 és 500 hektár közti földterülettel rendelkezik, és azért döntöttek mellette, mert jóval magasabb hozamot képesek elérni az időben elkészíthető jó magágy miatt. Továbbá a GÜTTLER Offset henger üzemeltetéséhez elég egy 80 lóerős traktor is, ami a kisebb tömege miatt kevésbé tapossa a talajt, mint a több száz lóerős nagy erőgépek.

Güttler logóGÜTTLER - TALAJSZERKEZETBEN VEZETŐ
Biztosabb termés megbízható mezőgépekkel - szántóföldön és legelőn
+36 (62) 533 690

További információkért látogasson el a Güttler Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. weboldalára!