A tavasszal meghirdetett Géppróba Sorozat keretében országszerte láthattuk, hogy a helyi adottságokon mire képes a Busa Bt. forgókapás sorközművelő kultivátora. Lelőjük a poént! Mindenütt hozta, amit megígértünk: „közelebb, gyorsabban, jobban".

23 állomáson összesen több mint ezer hektárnyi területet művelt meg a két demógép úgy, hogy - egyetlen porvédő kupak pótlásán kívül - a karbantartás kimerült a zsírzásban. Mindenféle körülmény előfordult, az eső után éppen művelhető öntéstalajtól a cserepesre száradt agyagig, a tökéletesen vegyszerezett táblától az árvakeléseken át a méteres gyomokig, folyófű tengerekig. Az alföldi síkságtól a meredek dombokig. A pici, 80 lóerős Zetortól a sorba éppen beférő 180 lóerős Steyerig.

Néhány idézet a gépet kipróbálók reakcióiból:

„ Jövő hétre tudtok egy újat hozni nekem?"

„ Egyszer mondom, mert tavasszal keményen alkudni fogok két ilyen gépre! Derékig ért a gaz és betonkemény volt a talaj!"

„ A gyerek rég bement volna és hagyta volna a fenébe a táblát ilyen gaz mellett."

„ A mi sarabolónkat már háromszor ki kellett volna kalapálni ennyi idő alatt!"

„ Egybefüggő csillagpázsit és szulák kapálásánál sem kellett a géppel lassítani vagy azt kiemelni. Ilyen területet semmilyen más rendszerű géppel nem lehet folyamatosan kapálni."

Mielőtt valaki megkérdezi: a demógépek nem eladóak! Miért lennének, hiszen még jó pár ilyen kört kibírnak. Viszont, aki kíváncsi rájuk, megtekintheti őket Bábolnán a D7-es standon 2014. szeptember 10-13-ig és Aradon az Agromalim kiállításon 2014. szeptember 11-14-ig. Még az is lehet, hogy dolgozni is fognak.

Még több fényképért látogasson el facebook oldalunkra!

A munkagépről bővebb információt weboldalunkon, valamint a letölthető prospektusban talál.

Telefon: 0676/703-215
E-mail: busabt@busabt.hu
www.busabt.hu