Időközben a nemrég véget ért kánikulának köszönhetően a Dél-Alföldön megindult a gabonabetakarítás is, így néhány kombájnbeállítással kapcsolatos információ is igazán aktuális most.

Futószalagon takarítják be a burgonyátbetakarításA Fliegl Pom-Over átrakószalag megkönnyíti az utat a szántóföldtől a közútig. A burgonya-betakarítógép felszedi a burgonyát és átrakja egy Fliegl letolókocsira. Amikor a pótkocsi megtelik, a Pom-Over segítségével átrakja egy teherautóra a szántóföld szélén, amely aztán a további szállítást végzi. A nagy előnye ennek az, hogy ezáltal elkerülhetők a megszakítások: az átrakótechnika alkalmazásával a burgonya-betakarítógép folyamatosan és felesleges állásidő nélkül dolgozhat.

Elkészült és már munkába is állt az ezredik T4-es Valtra
ValtraHat hónappal a Valtra T4 sorozat bevezetése után már ez év májusában legördült az 1000-ik T4-es a finnországi Suolathi-ban lévő gyár szerelősoráról. A T144 Aktív modellt a gyártósorról személyesen vezetette le Adam Jarnutowski, a gép lengyel vásárlója.

Bánjon kesztyűs kézzel az almávalalmaAz Odisys Bt. az áprilisban Bócsán megrendezett kertészeti gépbemutatójához hasonlóan Hevesen is bemutatta az ültetvényművelő erő- és munkagépeit. Idén januárban bővítették erőgép kínálatukat az indiai SOLIS traktorokkal. A gyártó több mint 50 modelljéből hat típust kínál az európai felhasználók számára. Az étkezési alma betakarítására fejlesztette ki a REVO itáliai székhelyű gépgyártó a Piuma Revolution gépcsaládját, mely a rendezvényen, a gyakorlatban is bemutatkozott.

Manitou és Gehl gépkezelők a versenypályán
Axiál versenyKét év után végre újra felbőgtek a Manitou motorok Baján - és kezdetét vette az ország legjobb gépkezelőinek ádáz küzdelme. A XII. AXIÁL Gépkezelői Olimpián minden gépkezelő megmutathatta, hogy mit tud kihozni a Manitou, vagy Gehl rakodógépekből.

Új korszakot írt a magágykészítésben
magágykészítőA Güttler Kft. június 5-én egy nagyszabású szakmai nappal nyitotta meg új hódmezővásárhelyi gyártóbázisát. Az ünnepi alkalomból Hans Güttler, a Güttler Kft. tulajdonosa előadásában a Güttler GmbH, valamint a magyarországi leányvállalatának cégtörténetét mutatta be, majd a vendégek egy látványos szántóföldi gyakorlati gépbemutatón ismerkedhettek meg a Güttler Kft. legújabb fejlesztéseivel.

Komplex technológiák a takarmánytermesztésben a KITE-től
KITEÁltalánosságban is elmondható a KITE Zrt. szántóföldi bemutatóiról, hogy az adott technológiát teljesen átfogó komplex információt nyújtanak a szakembereknek. Ez nagyban megkülönbözteti és kiemeli a szakmai rendezvényeiket a hasonló gyakorlati bemutatók sorából. Nem volt ez másként május közepén, a Hajdú-Bihar megyei Tedejen megrendezett gyakorlati találkozójuk alkalmával sem

Közeledik az aratás, állítsuk be  pontosan a kombájnunk vágóasztalát gabonában és repcében egyaránt
vágóasztalÁltalános tapasztalat, hogy a gabona és repce betakarításakor szükséges vágóasztal beállításokat mind a mai napig nem ismerik a gazdák kellőképpen, vagy ha igen, akkor nem alkalmazzák azokat, mellyel már a termény levágásakor veszteséget okoznak maguknak.