ÁRVADÁSZAT VAGY PARTNERSÉG? – NYILATKOZZON A GÉPKERESKEDŐ

Az Euro-Landtechnik Kft sikeres a külföldről behozott használt gépek eladásában. Szőcs János a tulajdonosa, és egyben ügyvezetője is ennek a hazai léptékben közepes méretű vállalkozásnak.

- Mi a tapasztalata? Valóban lehet ma Magyarországon használt mezőgépet értékesíteni az internet segítségével?

- Nagy gondot fordítunk a folyamatos karbantartásra. Aki rendszeresen átböngészi oldalainkat, mindig talál valami újat. Úgy gondoljuk ezzel sikerül folyamatosan fenntartani a potenciális vásárlók érdeklődését. Igyekszünk oldalainkat olyanná tenni, hogy amikor a gazda elszánja magát a vásárlásra - tolakodás nélkül, ugyan de - mi jussunk először eszébe. Mi üzletet soha nem az interneten kötünk. Ha valaki csak internetes oldalakat üzemeltet, az még nem piac, az továbbra is csak egy korszerű hirdetési eszköz marad. Vevői kapcsolatok kialakítására viszont az internet egy rendkívül hatékony eszköznek bizonyult. Úgy látszik az internet segítségünkre van, jók az elképzeléseink, ezért sikeresen működünk.

- Konkrétan mi mutatja a vásárlói érdeklődést?

- Az uniós csatlakozásunkat követően valamint a támogatási rendszer átalakulásával párhuzamosan a használt mezőgazdasági gépek piaca nálunk is felértékelődött, virtuális udvarunkat - agrarindex.hu - ma már havonta több mint tízezren látogatják és ebből több mint havi kétezer a rendszeresen visszatérő, akit törzsvendégnek tekintünk.

- Mikor kezdték az internetes szolgáltatást, hogy alakul a piac?

- Az internetes felület használatát 2002-ben kezdtük. Az elmúlt években mellettünk megjelentek más hazai internetes szolgáltatók is, sőt egyre több külföldi is felismeri a magyar piac jelentőségét, többen ajánlják szolgáltatásukat magyar nyelven is. A saját internetes portálunkat a németországi Saltenbrock Agrartechnik céggel közösen üzemeltetjük, emellett együttműködünk az egyik legnagyobb németországi internet szolgáltató adatbázisával - a Traktorpool magyar oldalait segítségünkkel üzemeltetik. A választás lehetősége határtalan, a potenciális vevők már több ezer gép közül válogathatnak egész Európából vámhatárok nélkül. A skála az alig használt bemutatós géptől a több tízezer üzemórát teljesítettig terjed.

- Véleménye szerint megfelelők-e a kereskedés szabályai ehhez az újszerű módhoz?

-Napjainkban a használt gépek piacán a szerződésekben, ha egyáltalán azt írásba foglalják az utolsó mondat szinte mindig így szól: „ahogy a vevő a gépet megtekintette, garancia és szavatosság nélkül”.

-Ezek után természetes, ha a gazdákban a használt gép vételekor felmerül a kérdés milyen állapotban van az adott gép, mennyit ér valójában? Vásárlás esetén jól döntök-e, mi van a garanciával, megvásárolhatom-e úgy, hogy nem is látom? Nem veszek „zsákba macskát”?

- Gyanút ébreszthet, ha azt tapasztalják, hogy az eladók a kilincset egymásnak adva szinte megszállják a gazdát, minden trükköt és csínyt bevetnek annak érdekében, hogy az Ő gépét válasszák. A használt gépkereskedés intim dolog. Meggyőződésünk, hogy az érdeklődés felkeltéséhez a szolgáltatónak egyetlen feladata van, minél több, minél részletesebb és hiteles információhoz juttassa a keresőt. Ha ezt követően létrejön egy üzelet természetesen, előfordulhat (új és használt gépnél egyaránt), hogy egy fődarab meghibásodik, ezért hosszabb-rövidebb ideig kiesik a gép a használatból, ez azonban esetlegesség, és nem jelenti automatikusan azt, hogy rosszul döntött, elavult vagy elhasznált eszközt vásárolt. Mindegy, hogy új vagy használt gépről van szó ilyen esetben az a meghatározó, hogy az eladó ilyen esetekben, hogy reagál.

- Ebből úgy tűnik, hogy vannak buktatói a használtgép piacnak is. Milyen tanácsok adhatók a használt mezőgazdasági gépeket vásárolni szándékozóknak?

- Ahogy az Európai Unióban mindent így a használt gépek piacát is irányelvek szabályozzák. Az eladó és a vevő szabadon állapodhat meg néhány kötelezően előírt szabályt kivéve (ár, szállítási határidők, fizetések, garancia feltételek stb.). Elvileg az eladó és a vevő egyenrangú felek, a gyakorlatban viszont nem egészen, hiszen a minden nap használtgépet eladó kereskedő minden hájjal megkent, ismeri a piac minden veszélyét és buktatóját, ugyanakkor a vevő nem vásárol minden nap gépet, ezért tapasztalatlanabb.

- Akkor tehát, ha „bevásárolt” a vevő, utólag csak bánhatja az üzletet?

- Nem egészen. A szállítást követően akkor van nagy esély a követelés teljesítésére, ha arra vonatkozóan a szerződés kifejezett rendelkezéseket tartalmaz. A szerződésben célszerű az eladót nyilatkoztatni arról, hogy a gép ki van-e javítva, illetve az eladó írásban jelölje meg azokat az egységeket melyre a jövőbeni garanciális kötelezettségét, ki kívánja zárni. Természetesen ezek mind árat befolyásoló tényezők. Azonos gép ára akár 20%-al eltérhet, attól függően, hogy az eladót milyen kötelezettségek vállalására kötelezzük, ha egyáltalán vállalja azt. A lényeg, hogy a döntéshez, vagyis az ajánlat elfogadásához vagy elutasításához megfelelő és elegendő információval rendelkezzünk. A döntés mindig a vevő kezében van. Ha a garanciára, szavatosságra vonatkozóan a szerződésben nincs szabály, vagy azt eleve kizárták, rejtett hiba esetében akkor is fennáll az eladó felelőssége, a hiba meglétét viszont a vevőnek kell bizonyítania, ami viszont elég körülményes, különösen a használt gépeknél.

- Mit tesznek Önök a bizonytalansági tényezők csökkentésére?

- Vannak, akik számára a gép származása, műszaki állapota, az eladó felelősségvállalása a gép utólagos karbantartásával kapcsolatos dolgok másodlagosak. Ők az árvadászok. Rendkívül nagy a kockázata annak, ha a vevő, számára idegen körülmények között, idegen nyelvű szerződést köt. Nálunk az ár a vásárlást befolyásoló sok tényező közül fontos de csak az egyik meghatározó dolog. A mi rendszerünkben az első és legfontosabb feltétel, hogy virtuális piacunkon a – www.agrarindex.hu – oldalain csak olyan szállítók ajánlatát fogadjuk, akik megfelelő referenciákkal rendelkeznek, akiket németországi partnerünkkel együtt előzetesen minősítettünk, akik ismerik az ajánlott gépek előéletét, a vevők részére próbaüzemet biztosítanak, finanszírozó partnereink felé pedig vállalják a visszavásárlási garanciákat. A piacon szerzett több mint 30 éves tapasztalatunkat vevőink – megbízóink- szolgálatába állítottuk. Esetünkben már nem sima eladó-vevő kapcsolatról, hanem partnerségről, érdekközösségről beszélhetünk. Sikeres ez az út egyre többen bíznak bennünk, ügyleteik lebonyolításával megbíznak bennünket. Mi megszervezzük az adásvételt, garanciával, akár finanszírozással a gépet nagy biztonsággal leszállítjuk, és a hivatalos magyarországi márkaszervizek bevonásával biztosítjuk a gépek megfelelő műszaki hátterét, és az üzemeltetés során képviseljük a vevő garanciális és szavatossági jogait.