Ma reggel negyed kilenckor az AXIÁL Kft. bajai telephelyén adta át Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Sáfrány Márió Manitou termékmenedzser, Orosvári Gábor területi képviselő, valamint François-Frédéric Piffard, a Manitou értékesítésért és marketingért felelős alelnöke az 500.000. Manitou MLT 735-ös teleszkópos rakodógépet a közel 1200 hektáron gazdálkodó Zom Kft. képviselőinek.

A zombai Zom Kft. képviseletében Misóczki István tulajdonos és fia, Balázs volt jelen, akik egy oklevelet, valamint egy lézerrel vágott és gravírozott, fából-fémből készült Manitou MLT 735-ös rakodót ábrázoló emlékplakettet vehettek át Harsányi Zsolttól és egy-egy Manitou makettet François-Frédéric Piffard-tól. Az AXIÁL Kft. 1998 óta forgalmazza a Manitou márkát, melyből a Manitou MLT 735 120 LSU a legnépszerűbb, ez a típus teszi ki a Magyarországon eladott rakodógépek felét.

Manitou átadás

Nem túlzás azt állítani, hogy az AXIÁL vezette be a mezőgazdaságba az ilyen fajta rakodógépeket, és ezek közül igen keresett a Manitou márka a magyar gazdák körében – mondta Sáfrány Márió, Manitou termékmenedzser. Közkedveltségét támasztja alá a 2002-es esztendőtől megrendezésre kerülő és nagy érdeklődésre számottartó AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIA (korábbi neve Manitou Olimpia – szerk.) is, ahol több száz Manitou és (a Manitou Grouphoz tartozó – szerk.) Gehl gépkezelő méri össze tudását különböző ügyességi feladatokban.