A Sfoggia SRL olasz gyártó megalkotta ELEKTRO névre keresztelt elektromos meghajtású szemenkénti vetőgépét. A gép alapkonstrukciója a jól bevált SFOGGIA SIGMA 5 vetőgéppel azonos, azonban minden vetőelemét saját, független elektromotor hajtja meg, illetve a műtrágya –és mikrogranulátum adagoló elemek meghajtásáról is külön-külön elektromotor gondoskodik. A Sfoggia kifejlesztett az új elektromotoros rendszerhez egy egyedülálló vezérlő központot. Az érintő képernyős monitorról a gép minden funkciója könnyedén irányítható, beállítható.

A SFOGGIA Elektro vetőgéppel hamarosan hazánkban is találkozhatnak a magyar gazdálkodók- elsőként a január végi AGROmashExpo és AgrárgépShow rendezvényen.

Az év elején bemutatott Lamborghini NITRO megnyerte 2014-re a rangos „év traktora” díjat –design kategóriában.
A NITRO nem csupán formájában új, hanem műszaki paramétereit tekintve is korszakalkotó gép. A tervezés során kiemelt szerepet kapott a könnyű kezelhetőség. – Ennek megfelelően a Nitro új fülkéjében  a kezelőszervek eddig példátlan logikai sorrendben kerültek elhelyezésre. Komoly figyelmet fordítottak a fülke alacsony zajszintjére is.
A NITRO műszaki tartalmát a legjobb alkotóelemekből állították össze: -mint például DEUTZ motor, ZF váltó BOSCH hidraulika.

Jó hír a gazdáknak, hogy –a pillanatnyilag viszonylag magas árkategóriájú traktorból - 2014 második felére készít a gyártó egy módosított felszereltségű, alacsonyabb árfekvésű szériát is.

Az AGRITCHNIKA kiállításon debütáltak a Lamborghini nagytraktorok.

A SPARK és – MACH tervezésénél a jellegzetes új forma mellett a traktorpiacon egyedülálló fehér színt is megtartotta a Lamborghini.

A SPARK 120- tól 190 lóerőig érhető el- akár POWER SHIFT, akár VTR fokozatmentes váltóval.
A MACH 210, 230, és 250 lóerő teljesítményben áll rendelkezésre, kizárólag VTR váltókkal.

2015 év végéig a Lamborghini alacsonyabb teljesítményszintű traktorai is magukra öltik a NITRO öltönyét- így a kisebb szériák is hamarosan megújulnak majd! … Mi már nagyon várjuk! …