A járműipar fokozott elvárása a zajszint- és károsanyag kibocsájtások csökkentése. Ez egyre tömítettebb, zárt motorterek kialakítását és magasabb üzemi nyomáson működtetett motor –és kipufogó (utánégető) rendszerek bevezetését eredményezte, ami viszont jelentősen megnövelte a környezet üzemi hőmérsékletét. A mezőgazdaságban és erdészetben használatos járművek, berendezések, mint kombájn, traktor, rakodógép, fafeldolgozó gép stb. igazi erőgépek amelyek állandó terhelés alatt  működnek. Jellegéből adódóan éghető anyagok halmaza rakódik a motorterekre amely az üzemanyaggal és olajjal keveredve melegágya a tüzek kialakulásának. A növekvő számú és teljesítményű elektromos és hidraulikus berendezések fokozott veszélyt jelentenek és így együttesen igen is potenciális veszélyforrások.

Amíg a közúti szállítmányozás és közösségi közlekedésben használt járművek számára adott a tűz esetén történő gyors beavatkozás lehetősége, az említett munkagépeknél erre igen minimális az esély. A tűz oltásának lehetősége ténylegesen csak magán a berendezésen telepített oltókészülékkel lehetséges.  A művelés alatt lévő vagy  elszigetelten erdőségben dolgozó járművek a tűzoltóság által egyáltalán nem, vagy nehezen megközelíthetőek.
Egy motortűz kevesebb mint 20 perc alatt teljesen kiégett járművet eredményez. A munkaterületek természetéből adódóan a környezet is gyorsan a fellobbanó láng és tűz áldozatává válhat, teljesen elszigetelve az égő járművet és annak kezelőjét.



Az „öngondoskodás” fontos és nem elérhetetlen. A FOGMAKER™ berendezés egy teljesen automata zárt rendszer, emberi beavatkozás és áramellátás nélkül is működtethető. Nagynyomású vízpárával  a motortérben keletkező tüzet 10 másodpercen belül eloltja. Környezetbarát és utólag is bármely járműtípusba is beszerelhető. A FOGMAKER™ tűzoltó berendezés egy új jármű értékéhez viszonyítva kevesebb, mint annak 1%-a.



A J&J PSV Magyarország Kft. 2010 óta a szabadalmaztatott FOGMAKER™  technológia kizárólagos márkaképviselete és szervize Magyarországon. Juhász Csaba a cég ügyvezetője az elmúlt években számos neves fórumon tartott előadással, bemutatóval és a szakmailag érintett partnerek felkeresésével ismertette meg ezt az egyedülálló oltástechnológiát. Nem kizárólag autóbuszokba, ipari- és fafeldolgozó berendezésekbe, de számtalan speciális projektnél is szerelték már be Magyarországon.


Hosszú évek tapasztalata és számtalan teszt bizonyítja, hogy a vízpárával történő oltás nemcsak teljes mértékben környezetbarát, de 2-3szor hatékonyabb más, porral vagy gázzal oltó berendezéseknél.  A FOGMAKER™  világszerte az egyik legkedveltebb választás az üzemeltetők körében. A népszerűség általuk megnevezett legfőbb oka a FOGMAKER™  rendszer megbízhatósága, a minimális karbantartási igény és a gyors helyreállítás lehetősége.

További információ: www.jandjpsv.eu