Az elsőként látható 10 méteres emelési magassággal büszkélkedő Manitou MLT 1040, 137 lóerős, dízelmotoros mezőgazdasági teleszkópos homlokrakodó „kutyamód” járást biztosító kormányzástechnológiájával a legkülönfélébb helyekre is képes elmanőverezni, komfortos, tágas kabinjábaból pedig jó kilátás nyílik a munkavégzési területre.

A most bemutatkozó, immár életérzést közvetítő Landini 7-es széria minden részében megváltozott. A Tier 4i előírásokat teljesítő 6 hengeres F.P.T. motor, a ZF sebességváltó, a hidraulika rendszer, a 18cm-el szélesebb utasfülke és nem utolsó sorban a dizájn a gyártó koncepcióját és egy új traktorgenerációt testesít meg. A szériát ezúttal a 215-ös családtag képviselte.

A Fendt 900 Vario sorozat 330 lóerős tagja számos olyan fejlesztéssel büszkélkedik, amelyet a német gyártó mondhat magáénak. A guminyomás szabályzásáért felelős Vario Grip, az új motortechnológia csak kis szelete annak, amit az 5-let Show nézői megismerhettek a traktorról.

A CLAAS új XERION-ja a hannoveri Agritechnica szakkiállításon mutatkozott be, me ez a világ legerősebb fokozatmentes váltóval szerelt erőgépe. A XERION 4000-es egy új 6 hengeres, 10.6 literes, 435 lóerős maximáliss teljesítményű Mercedes Benz motorral rendelkezik.

A japán Topcon a mezőgazdasági navigációban számít csúcstechnológiának. Az alapfelszereltségbe tartozó GPS és GLONASS műholdjelek vételével különösen megbízható eszköz extrém területeken is tökéletes pontossággal vezérli az erőgépet és a hozzá csatolt munkaeszközt egyaránt.