A PREGA konferenciasorozat egyedülálló kezdeményezés volt Magyarországon, hiszen ezúttal először sikerült összefogni a precíziós gazdálkodás témakörében fellelhető termékeket és szolgáltatásokat képviselő cégeket, intézményeket egy helyen, egy időben.

A PREGA konferencia fő támogatója az Axiál Kft. volt. Harsányi Zsolt, a társaság ügyvezető tulajdonosa nem csupán a cég képviseletében szólalt fel a konferencia előadói között. A szakember a Mezőgazdasági Eszköz és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnökeként is hangsúlyozta, hogy Magyarország nincsen behozhatatlan lemaradásban a precíziós gazdálkodás területén. Minden adottságunk megvan a precíziós gazdálkodás széleskörű alkalmazásához, hiszen a legmodernebb technológiák színes palettája rendelkezésre áll a magyar gazdák számára is.

Az Axiál Kft. kiállítóként is bemutatta a rendezvényen az AgrárgépShow Termékfejlesztési Nagydíjával kitüntetett mAXI-NET rendszert, amely gép- és robotkormányzási rendszer típustól függetlenül biztosítja az RTK korrekciós jel használatát.

A Magyarországon telepített 45 darab bázisállomás által sugárzott jelek segítségével a műveletek sorról-sorra és évről-évre megismételhetőek, akár 2-3 centiméteres pontosságon belül.

A mAXI-NET rendszerről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.