- Az Axiál Kft. már több mint tíz éve jelen van ezen a kezdetben regionális, mostanra azonban már az ország egyik legrangosabb szakmai rendezvényének számító kiállításon. – mondta az Agroinform riporterének Harsányi Zsolt ügyvezető-tulajdonos.

Az eleinte főként az állattartók kiszolgálására fókuszáló rendezvényen az Axiál Kft. az elsők között jelent meg gépeivel, azóta a kiszolgáló cégek mellett már a többi, a mezőgazdaságra építő vállalkozás is jelen van. Számos olyan szolgáltató, gyártó és forgalmazó, mely ennek az ágazatnak a munkáját igyekszik erősíteni.

A hódmezővásárhelyi állattenyésztési napok során a már jól megszokott, kedvenc traktor- és munkagép márkákat felsorakoztató Axiál Kft. ezúttal az állattenyésztési ágazatot kiszolgáló kínálatával volt jelen.

Az idei év újdonságaként a gazdák megismerhették a CLAAS életében is fontos momentumnak számító, a kiállítás ezüstérmes helyezésével is büszkélkedő CLAAS TONI – TELEMATICS ON IMPLEMENT Távdiagnosztika műszaki megoldást.

- A fejlesztés lényege, hogy a traktor és a munkaeszköz között olyan kapcsolat jön létre, aminek segítségével a traktor és a munkaeszköz adatai is nyomon követhetővé válik az interneten. Így azonnal és pontosan megtudható, hogy a gép és maga a munkaeszköz milyen teljesítményen, milyen egyéb műszaki paraméterekkel dolgozik. Ezt a rendszert TONI névre keresztelték – mondta Mihalovics Tamás, az Axiál Kft.-nél lévő CLAAS Géposztály igazgatóhelyettese. - A gyakorlatot illetően ma már gazdaságról és gazdálkodásról beszélünk, a gazdálkodás pedig megköveteli azt, hogy minden folyamat optimalizálva legyen, ez a rendszer pedig ezt az optimalizálódási folyamatot segíti elő a gazdálkodóknak.

A CLAAS TONI technológiai fejlesztést a Hannoverben a 2014-es ÉV TRAKTORA, illetve az ÉV GÉPE díjat is elnyert CLAAS munkagépen mutatták be.

Az Axiál Kft. a XXI. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásáron különdíjként egy darab Kranzle típusú magas nyomású mosóberendezést is felajánlott a Geo-milk Kft., Sárospatak részére, kiemelkedő tenyésztési munkájáért.

- A kiállított tenyészállatok bírálatai után az elsősorban külföldről érkező bírák egyfajta sorrendet is felállítottak, mi pedig gépkereskedőként szerettünk volna kicsit hozzájárulni ahhoz, hogy ezeknek a tenyésztőknek a munkáját segítsük és elismerjük, ezzel is közelebb kerülve hozzájuk. Ennek a berendezésnek az értéke bruttó 200 000 Ft-ra tehető, amit az állattenyésztő partnereink nagy szeretettel használnak. – árulta el Pintér Zsolt ügyvezető igazgató.

Ezáltal a XXI. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár több szempontból is izgalmas jelenlétet biztosított az Axiál Kft. számára.