A Massey Ferguson 2200-as nagyszögletes bálázói immár több évtizede a legendás amerikai gyárban, Hesstonban készülnek, ami garancia a hosszú élettartamra, minőségre és az egyszerű kezelésre.

A piros gyártó nagyszögletes bálázói számos méretű bála előállítására alkalmasak. Az összesen 6 modellel rendelkező család típusjelzéseit is eszerint határozzuk meg: a legkisebb MF 2240 80 x 70 cm-es , míg a legnagyobb MF 2290 120 x 130 cm-es bálákat készít. A hazánkban legnépszerűbb 120 x 90 cm-es méret két verzióval érhető el: MF 2270 és MF 2270 XD (extratömörségű bálák készítéséhez).

A konstrukcióról nem is érdemes többet írni, minthogy szinte változatlan formában 1978-tól ugyanott és ugyanúgy készülnek a gépek, volt bőven idejük kiforrni. Megbízhatóságuk legendás – belsejük nem „kopik szét” nagyüzemi vagy bérvállalkozói tevékenység során sem. Az építési elveknél a gyártó megmaradt a „nyolcvanas” éveknél: minimális elektronika, kevés felhasznált alkatrész és rendkívül egyszerű kezelhetőség. A bálázók nem estek át az anyagtakarékosságon sem – az alkatrészek jelentős része túlméretezett, a felhasznált anyagok vastagok és minőségiek.

Procut rendszer – hatékony anyagáram és „vezetőpálya”
Az új rendszerrel garantált a folytonos munkavégzés és a sokoldalúság. A 650 mm, megnövelt átmérőjű adagolórotor nem csak hatékonyabban továbbítja az anyagáramot az előtömörítő kamra irányába, hanem vezetőpályát is nyújt a fenéklemezben található 26 db (120 cm bálaszélesség) szecskázó késnek, így biztosítva a kiváló aprítást és tömörítés.

bálázó

Az újdonság nem csak a termelékenységről, hanem a hozzáférhetőségről, karbantartásról is szól. A rotoron egyedülálló módon keményfémmel felrakott, csavarozott fogak találhatók, melynek köszönhetően évekig biztosított a maximális teljesítmény a legnagyobb hozamban is. A két hidraulikusan kapcsolható és lenyitható késtartó maximális védelmet nyújt az esetleges eltömődések ellen. A kifogástalan hozzáférés kulcsa pedig az oldalirányban teljes szélességében kihúzható tartókonzol.

ProCut rendszer

ProCut rendszer – V profilú adagolórotor egyesével csavarozott, cserélhető fogakkal, valamint teljes szélességben oldalra kihúzható ikerkéstartó.

Felszedés- tömörítés-kötözés: élenjáró megoldások
A cél, hogy nagy sebességnél is a legjobb felszedést és anyagtovábbítást érjük el. Az MF 2200-ban a 4 terelőcsiga az állandó és biztos behordást biztosítja a bálacsatornába. A rendfelszedőnél egy lengéscsillapító rugó is található a folytonos talajkövetésért még nagy tempónál is. A gépekből elérhető szecskázós verzió is, ahol a teljes munkaszélességben található behordórotor. A bálázó belsejében a villák csak akkor továbbítják az anyaghalmazt, ha az előtömörítő kamra teljesen megtelt. Az erőről a piacvezető méretű hajtómű és lendkerék gondoskodik. Az ideális forma és állag végett a bálázók automatikus tömörség vezérléssel vannak ellátva. A kamráról még érdemes megemlíteni, hogy három oldalról tömörít: felülről két munkahengerrel, valamint az oldalakról.

bálázó

Az eredetileg Hesstonban kifejlesztett dupla kötözőrendszer végett garantált a gyors és pontos munkavégzés.  A por- és anyagmaradványok eltakarítása érdekében egy nagy teljesítményű ventilátor állandó légáramot biztosít a kötözőfejeknél. A szelelő-turbina a Massey Ferguson kombájnokból származik, tehát teljesítményben meghaladja egy bálázó elvárásait. Az élettartam növelése érdekében a kötözőfejeket nem kardántengely, hanem lánc hajtja meg. A szerelhetőséget segíti, hogy minden fejet külön-külön ki lehet emelni a helyéről.

Egy ekkora beruházásnál rendkívül fontos a finanszírozás. Ezért minden MF 2200-as bálázó elérhető az egyedülálló Austro Diesel finanszírozással (4 x 25%). Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson kereskedőjénél vagy a központi számon: +36/30-530-55-65