A fehér metál színű T sorozatú traktor Jarnutowski-ék farmjának legújabb befektetése. A farm Lengyelország északkeleti részén, Lomza közelében található. A család itt tehenészeti telepet üzemeltet, 74 Ha földterülettel, 132 tehénnel, melyből 70 a fejős tehén. Édesapjával, Henrikkel dolgoznak a farmon és felesége Emilia is besegít nekik.

valtra

Adam Jarnutowski levezeti az 1000. T4 traktort a Valtra Suolahti-ban lévő gyárának szerelősoráról.

„Alig várom, hogy vezethessem a farmon a traktort. Az új Valtra egy John Deere 7800 és egy John Deere 6800 traktort cserél le, feladata széleskörű lesz, mindennemű fő telepi és szántóföldi munkaműveletet el kell végeznie, beleértve a szántást, vetést, trágyaszórást, fűnyírást, bálázást és még az etetőkocsi húzását is” – mondta Jarnutowski és hozzáteszi még, hogy várhatóan éves szinten 1000 üzemórát ketyeg majd az új T144 traktora.

Az 1000-ik traktort olyan népszerű T4 opciókkal szerelték fel, mint pl. az első függesztő mű, az ISOBUS csatlakozó, légfékrendszer és motorblokk fűtés a nagy hidegben történő indítás elősegítésére. A hosszú munkanapok kényelmének fokozása érdekében a traktor felszereltségéhez rugózott Aires+ első híd, rugózott fülke, légrugós vezetőülés, 270°-os törlésszögű ablaktörlő, és hűtődoboz is hozzátartozik. A mellső TLT-t hajtás és a prémium minőségű munkalámpák csak röviddel a gyártás befejezése előtt kerültek a specifikációs listára, így azokat kivételesen szerelték fel a gyár egyedi igényeket kielégítő Valtra Unlimited speciális szerelőcsarnokában.

A T-sorozat – a 2014 novemberi bevezetése óta – pozitív elismertséget vívott ki magának. A traktor elnyerte a 2015.évi SIMA kiállításon 180-280 LE kategóriában az év traktora kitüntető címet és további elismerő kitüntetéseket kapott különféle mezőgazdasági kiállításokon Dániában, Lengyelországban és Litvániában is.

Jarnutowski Valtra traktor vásárlását nagymértékben befolyásolta az Agrotechnik Valtra márkakereskedőjével kialakult nagyon jó kapcsolata. Adam Zaluski, az Agrotechnik márkakereskedés értékesítési igazgatója szerint az új T sorozat teljesítménytartományában nagyon versenyképes, kiváló traktorokat reprezentál. A traktor új dizájnja és tágas fülkéje sok farmer és bérvállalkozó figyelmét hívta már fel. Az ügyfelek értékelik a széleskörű termékajánlatokat, az átfogó opcionális lehetőségekkel a traktorok személyre szabását, a gépekhez kapcsolódó kiváló szerviz- és alkatrészellátást, valamint a jó márkakereskedői kapcsolatokat is.

valtra

A T144 Active speciális felszerelést kap az egyedi igényeket kielégítő Valtra Unlimited szerelőcsarnokban, mielőtt a vásárlók, Adam Jarnutowski és felesége, Emilia (balról) Lengyelország északkeleti részén elhelyezkedő tehenészeti telepére lenne kiszállítva.

A Lengyelország északkeleti részén lévő Stawiski-ben található Agrotechnik gépkereskedés teljes körű gépkínálatot nyújt mind a mezőgazdasági, mind az erdészeti gépek területén. A gépkereskedés 3 éve kezdte meg a Valtra traktorok értékesítését területükön, ahol azóta jelentős piaci részarányt tudhatnak magukénak.

A T4 sorozatú traktorok jelenlegi részesedése gyár rendelésállományában olyan magas, hogy eléri a 43%-ot. A legnépszerűbb modellek a T174e Versu, a T214 Direct és a T234 Versu. A fehér metál szín, amely egyben az eredeti gyári színajánlat is, mivel jól kiemeli az új dizájnt, a legnépszerűbb a színek világában, de egyéb színek is kedveltek, a következő részesedéssel: a T4 traktorok 28%-ka fehér színben készül, ezt követi a fekete és piros metál – megosztottan a második helyen – 18% a fekete metál és 17% a piros metál részesedése.

A Valtra traktorokat Magyarországon a Valkon Kft. forgalmazza.