Fehér Ottó, az Axiál Kft. gépüzletág kereskedelmi igazgatója a XX. Alföldi Állattenyésztési Napok alkalmával mutatta be az RMH prémium minőségű önjáró etetőkocsikat.

"Az Axiál Kft. önjáró etetőkocsikkal egy éve jelent meg a piacon. Az RMH márka az önjáró etetőkocsi-gyártás és a tejelő szarvasmarhatartás hazájaként is emlegetett Izraelből származik. Az RMH készítette le 1981-ben a világ első önjáró takarmánykeverő kiosztó kocsiját és máig megőrizték piacvezető pozíciójukat, sőt, a legnagyobb kapacitású gépeket is ők tervezik."

Az Axiál Kft. szakembere arra is felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy az RMH önjáró takarmánykeverő kiosztókocsi használata közben minden munkaművelet során szembesül a kezelő a gép felhasználóbarát kialakításával. A vezetőfülke előnyein túl, a gép motorház-felépítése is egyedülálló: szerviz alkalmával jól hozzáférhető, tágas, áttekinthető.

A XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon kiállított gép az RMH 20 köbméteres etető kocsija, amely beruházási költsége az etetési csoportok méretétől függően 300-500-as tejelő tehénállomány fölött térül meg. Az RMH kínálatából egyébként 11 –től 30 köbméterig válogathatnak a gazdák, üzemmérettől - és egyéni igényektől függően.