A DEUTZ-FAHR új C6000 kombájncsaládja, immáron a nyári sajtóbemutatót követően, a nemzetközi szakmai nagyközönség előtt az AGRITECHNICA szakkiállításon is bemutatkozott. A közös nyomócsöves befecskendező-rendszerrel és elektronikus vezérléssel működő motorok, az SCR technológiával kombinált diesel oxidációs katalizátor rendszernek (DOC) köszönhetően teljesítik a Tier 4 Final emissziós előírásokat. A hangszigetelt COMMANDER CAB EVO II vezetőfülkéből az arató-cséplő gép minden funkciója egyetlen gombnyomással aktiválható.  A menetsebesség és a gép fő funkcióinak szabályozása új joystick-ba van beépítve.

DEUTZ-FAHR

A fülke hatalmas üvegfelületei kiváló kilátást biztosítanak a vágóasztalra. A fokozatmentesen állítható gázteleszkópos rendszerű kormányoszlop, és a megfelelő támasztást adó, teljes mértékben állítható vezetőülés tovább növeli a vezető kényelmét. A vezető légkondicionáló rendszerrel az egyéni igényei szerint állíthatja be a hőmérsékletet és a légáramot. A standard vágóasztalok 4,20 m, 4,80 m, 5,40 m és 6,30 m méretekben állnak rendelkezésre.

Mindegyik változat bolygóműves Schumacher Easy Cut II rendszerű kaszaszerkezettel rendelkezik, amely 1220 percenkénti vágási sebességre képes. A vágószerkezetre repce-oldalkasza szerelhető és speciális felszerelés áll rendelkezésre a napraforgó betakarításához is. A precízebb vágás érdekében a vágóasztal lengését, különösen a nagyobb vágási szélesség esetében, az automatikus szabályozás ellensúlyozza.

DEUTZ-FAHR

A C6000 cséplőrendszerének 600 mm átmérőjű cséplődobja nyolc verőléces, és a Turbo Separator elnevezésű turbóleválasztóval egészíthető ki, amely az arató-cséplő gép tömegteljesítményét mintegy 20%-kal növeli. A dobkosár 121 fokos átfogási szöggel rendelkezik és az opcióban kérhető szegmentált dobkosár három hosszanti szakaszból tevődik össze. Így jelentősen leegyszerűsödik és felgyorsul a cséplőszerkezet átszerelése a különböző növények betakarításához igazodva. A magleválasztásról 5 ládás szalmarázó rendszer gondoskodik.

DEUTZ-FAHR

A tisztítószerkezet kettős kalász utócséplő-visszahordó rendszerének (DGR) üzemi sebessége a feldolgozott terménytől függően két fokozatban állítható. Az opcionális elektromos működtetésű rostaállító rendszer lehetővé teszi, hogy a kezelő a betakarítási körülményeknek megfelelően azonnal állíthasson a rostatávolságon.A nagy felületű rostarendszer (4,22 m2), tangenciális turbinalapátokkal szerelt szelelő ventillátorának és az (opcionális) állítható előrostával rendelkező kétlépcsős megoldásnak köszönhetően kimagasló tisztasággal kerül a termény a magtartályba. A szelelő ventilátor légáramának mennyisége és iránya a fülkéből elektromosan állítható.

Mindegyik modell 7000 literes befogadókapacitású magtartállyal rendelkezik, melyet másodpercenként 75 literes áteresztő képességgel ürít ki az üritőcsiga.