Hirtelen azt sem tudjuk, hogy még mihez kapjunk, hiszen a kedvező időjárásnak köszönhetően hetek óta a földeken dolgozunk – és már szinte mindent elvtettünk, amit csak kellett. A talajmunkákkal és a permetezéssel sem vagyunk késésben... Csak az eső jönne már!

Inkább tartanánk egy-két nap kényszerpihenőt, csak kaphasson a vetés végre egy kis életet adó csapadékot!

Idegeskedés és az égbolt kémlelése helyett praktikus naponta többször ellátogatni az "időjárás" rovatunkba, ahol mindig pontos és aktuális előrejelzést kaphatunk.

Heti gépészeti hírösszefoglalónkat egy meglepő, ám hasznos újdonsággal nyitjuk:

Az alacsonyabb teljesítményű traktorokba utólag beépített ISOBUS rendszerekkel felpörgethető a precíziós gazdálkodás térnyerése a kisebb gazdaságokban is. – És miért is ne szerelhetnénk fel akár az MTZ-t is ISOBUS rendszerrel?

Bárki végezhet precíz munkát szerényebb kategóriájú erőgéppel is, hiszen az utólag beszerelhető traktoroldali ISOBUS-rendszerek, a kisebb teljesítménykategóriában üzemeltethető, modern munkagépek adottságainak teljes kihasználására alkalmasak.ISOBUS az MTZ-be

 

Univerzális CCI-terminálon alapuló, teljes kiépítettségű ISOBUS-rendszer – fotó: Competence Center ISOBUS e. V.

Több precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó cikkünk is napvilágot látott a héten, ezért a technika szerelmeseinek szól a következő két cikkajánlónk is:

Nem játékszer a mezőgazdasági felderítő kishelikopter! No, de akkor mire jó?

A terület bejárásához, feltérképezéséhez előre programozható és a felvételeket automatikusan küldi a földi állomásra a 210 rotorátmérőjű helikopter-drón.helikopter-drón

Hasznos segítség lehet az önjáró gyomirtó robot azoknak a gazdáknak, akik nehéz terepen kénytelenek dolgozni.

Minek köszönhető a motorteljesítmény-optimalizálás sikere és az egyre több megrendelés a magyar gazdálkodók körében? Cikkünkből kiderül, amelyet IDE KATTINTVA olvashat el!

A Case IH új, a precíziós gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen termékekkel jelentkezik.

A precíziós gazdálkodás három újdonságát, az Advanced Farming Systems AFS RTK+, ElectriSteer és az adatmegosztó AFS Connect ™ termékeit most vezeti be a piacra a Case IH. Az egyelőre még csak az USA-ban és Kanadában elérhető AFS RTK + igazi újdonság, a cég közlése szerint ez az első eset, hogy egy gépgyártó tényleg saját, szabadalmaztatott RTK-cellás hálózatot fejlesztett ki.case ih rtk

Megjelent az AXIÁL legújabb Akció Katalógusa!

Lapozzon bele, hiszen az elöregedő vagy gyorsan merülő akkumulátorokra is megoldást találhat, valamint bemutatkozik minden hobbikertész álma, a "ráülős" fűnyírótraktor és a profiknak készült nagyipari inverteres hegesztőgép!

Következő cikkeink az állattartás korszerűsítése pályázathoz kapcsolódnak, így bízunk benne, hogy sokak számára hasznos tippeket oszthatunk meg.

Az Invest Kft kiemelten kezeli az ÁTK-pályázatok résztvevőit!

A termékkínálat szinte teljeskörűen lefedi azon gépek és eszközök csoportját, melyekre az állattartás kiszolgálásával összefüggésben minden méretű gazdaságban szükség lehet.

Hőségben az állatok a testhőmérséklet fenntartásra koncentrálnak a „termelés helyett”.

Termelési szempontból ideális, ha az elfogyasztott takarmány feldolgozásakor keletkezett hőenergia és az állat által leadott hő mennyisége egyensúlyban van, és az állandó testhőmérséklet fenntartása nem igényel külön energiát.

hűtés párásítással

A fixkamrás bálázók piacán a John Deere F440M Multicrop bálázógép egy univerzális megoldás, amelynek 5+1 előnyét mutatjuk be! – OLVASSA EL IDE KATTINTVA!

A vetőgépek piacáról is újdonsággal számolhatunk be!

A Väderstad Spirit és Rapid vetőgépcsaládok új modelljei az AGRITECHNICA kiállításon mutatkoztak be először a nagyközönség előtt, ám hamarosan a magyar gazdák is szemügyre vehetik ezeket a gépeket szántóföldi bemutatók alkalmával!