A Challenger új zászlóshajója, a 438 lóerős MT775E a 2013-as Agritechnica kiállításon került bemutatásra, nem kis szenzációt okozva. A nagy érdeklődést  nemcsak annak köszönhette, hogy ez a modell jelenleg a legerősebb gumihevederes Challenger traktor az egész sorozatból. Közrejátszott az attraktív matt fekete, “Lopakodó” lakkozás is, amely akkora tetszést aratott a vásáron, hogy a Challenger úgy döntött: limitált szériaként 28 traktort gyárt ezzel a különleges külsővel megünnepelve azt, hogy a gazdák és a szállítók már 28 éve élvezhetik a Challenger gumiheveder előnyeit.


Kép: www.fwi.co.uk

“A “Lopakodó” név kifejezetten illik az új MT700E szériához tartozó gumihevederes traktorra,” - mondja Luca Cattani, a Challenger európai, közel-keleti és afrikai régiójának termékmenedzsere. “Alig rázkódik, halkan, egyenletesen mozog a terepen és alig hagy nyomot.” A Lopakodó széria tagjai egytől egyig matt fekete lakkozásúak és 1-től 28-ig számozott példányok. Nemrég gördültek le a gyártósorról a minnesotai Jacksonban, az első európai példány június végén érkezik, készen a betakarítás utáni munkálatokra .

A Lopakodó széria egyes számmal ellátott, széles hevederes változata az Egyesült Királyságba érkezik majd. “A széles, hosszú heveder a többi traktorhoz képest kisebb kerékcsúszással mozog, ami fokozza a a hatékonyságát, ráadásul költséghatékonnyá is teszi az üzemeltetést.” - magyarázza Oláh Gergely, a Challenger európai, közel-keleti és afrikai régiójának termékmarketing specialistája . - “Általában ez a fő indok, amiért a vásárlók elsőre vonzónak találáják a koncepciót, ezután tapasztalják, hogy a gumihevederes verzió nemcsak hatékonyabban dolgozik a kerekes gépeknél, de további megtakarításokat is hoz.”

Az MT775E Lopakodó új értelmet ad a kezelői kényelem fogalmának. A Nightbreaker HID (ismertebb nevén xenonlámpa), mely páratlan láthatási viszonyokat és menetkényelmet biztosít minden gumihevederes traktornak, alapfelszereltségnek számít a szériában. A nagy teljesítményű rádió kormánykerékről vezérelhető. A modell fűthető és szellőztethető üléssel is kérhető.

Az AGCO Jackson városban található gyára 2012-ben lett újraépítve, hogy a legújabb techonlógiájú mezőgazdasági gép gyártást és összeszerelést biztosítva megfelelhessen a legmagasabb szintű minőségi szabványoknak. Minden traktor szigorú teszten és minőségi ellenőrzésen megy keresztül, mielőtt megkapja a “büszkeséggel gyártva” pecsétet.

A Challenger MT700E Széria

MT755E MT765E MT775E
Motor AGCO POWER AP98-4 AP98-4 AP98-4
Névleges teljesítmény* @2,100 rpm 355 LE 381 LE 405 LE
Max. teljesítmény* @1,900 rpm 384 LE 411 LE 438 LE
Max. nyomaték @ 1,500 rpm 1685 Nm 1808 Nm 1921 Nm